Μήπως τρώτε όταν έχετε άγχος; Δείτε τι να κάνετε

  • Iatropedia
Πολλοί άνθρωποι όταν στρεσάρονται υπερβολικά καταναλώνουν απίστευτες ποσότητες φαγητού. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι τρώνε γλυκά για να ηρεμήσουν από το άγχος.

Μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έδειξε ότι το άγχος μπορεί να αυξήσει την επιθυμία για κατανάλωση τροφών που έχουν πολλά λιπαρά και ζάχαρη. Οι ειδικοία αναφέρουν ότι μπορείτε να ελέγξετε το αίσθημα αυτό απλώς προετοιμάζοντας τον εγκέφαλο και το σώμα σας εκ των προτέρων ώστε να είστε σε καλύτερη θέση να χειριστείτε το άγχος σας.

Για να κρατήσετε τα συναισθήματά σας σε ισορροπία, τρώτε τακτικά γεύματα.

Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί συνιστούν:

Απολαύστε σύνθετους υδατάνθρακες

Οι τροφές που περιέχουν βρώμης, πίτουρο σταφίδα και άλλα δημητριακών ολικής αλέσεως και ψωμί, καστανό ρύζι, λαχανικά, φασόλια, φρούτα και άπαχο βοηθούν τον εγκέφο να εξουδετερώσει το στρες.

Επίσης οι μέτριες ποσότητες των υγιών λιπών από αβοκάντο, ξηρούς καρπούς, σπόρους τιθασεύουν το άγχος.

Βαθμολογήστε την πείνα σας

Πρώτα ρωτήστε τον εαυτό σας αν πεινάτε ή όχι;Βαθμολογήστε την πείνα σας σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10. Αναρωτηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που φάγατε, για να διαπιστώσετε αν το σώμα σας χρειάζεται τροφή επισημαίνει ο Elissa Σ ΕΠΕΛ, PhD, αναπληρωτής καθηγητής της ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, και ερευνητής για το στρες και το φαγητό.

Έχετε ένα σχέδιο Β … και C

Έχετε υγιεινά σνακ μαζί σας όπου κι αν πάτε. Δοκιμάστε μικρά πακέτα των ξηρών καρπών μήλα και μπανάνες. Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές ώστε να μην καταναλώνετε τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας.

πηγήmayo clinic