Μειωμένα κατά 10% τα νοσήλια στις ιδιωτικές κλινικές

  • Iatropedia
Υπεγράφη τελικώς η συμφωνία μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτικών κλινικών για το ύψος της τιμολόγησης της νοσηλείας των ασθενών (ΚΕΝ).

Οι ιδιωτικές κλινικές αποδέχθηκαν μείωση κατά 10% των νέων νοσηλίων γεγονός που διαφοροποιεί το σύστημα τιμολόγησης που είχε εφαρμοστεί το τελευταίο διάστημα.

Αίσιο τέλος φαίνεται ότι έχει το σήριαλ με τα νέα νοσήλια στις ιδιωτικές κλινικές. Οι τελευταίες αποδέχθηκαν τα νέα νοσήλια που είναι μειωμένα κατά 10% σε σχέση με εκείνα που εφαρμόστηκαν τον Ιανουάριο και εκτός απροόπτου εντός της εβδομάδας θα εφαρμοστούν οι νέες συμβάσεις.

Οι νέες συμβάσεις θα έχουν ισχύ αναδρομικά από την 1η Μαρτίου 2012.

Να σημειωθεί ότι το νέο σύστημα νοσηλίων (Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια) ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τις αρχές του έτους, αλλά πάγωσε προσωρινά καθώς εκτιμήθηκε ότι προκαλούσε αύξηση του κόστους για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μετά από διαβούλευση και μελέτες από τρεις επιτροπές, εκδόθηκε η νέα έκδοση που περιλαμβάνει μέση μείωση κατά 10%.

Πάντως με βάση το μνημόνιο από την 1-1-2013 η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει νέο σύστημα νοσηλίων το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και το κόστος της μισθοδοσίας του προσωπικού των δημοσίων νοσοκομείων, το οποίο σήμερα υπολογίζεται ξεχωριστά και καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.