Μηνυτήρια αναφορά για την υπολειτουργία του αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Κιλκίς κατέθεσε βουλευτής

  • Iatropedia newsroom
Νοσοκομείο Κιλκίς
Ο βουλευτής Κιλκίς υπογραμμίζει ότι λαμβάνει καθημερινά αλλεπάλληλες καταγγελίες πολιτών

Μηνυτήρια αναφορά με σκοπό να διερευνηθούν οι ευθύνες της διοίκησης σχετικά με τη συνεχιζόμενη υπολειτουργία του αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς κατέθεσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης και βουλευτής Κιλκίς με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πέτρος Παππάς.

«Το ποτήρι ξεχείλισε με την υπολειτουργία του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Κιλκίς. Σήμερα μετέβην στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς όπου συναντήθηκα με την αρμόδια Εισαγγελέα.  Σκοπός της συνάντησης ήταν η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς με σκοπό να διερευνηθούν οι ευθύνες της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κιλκίς σχετικά με τη συνεχιζόμενη υπολειτουργία του Αξονικού Τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς», ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πέτρος Παππάς.

«Μου αναφέρεται ότι υπάρχουν αργίες κατά τις οποίες δε διενεργούνται καθόλου αξονικές τομογραφίες», πρόσθετε.

Ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι λαμβάνει καθημερινά αλλεπάλληλες καταγγελίες πολιτών «σχετικά με το ότι ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου δε λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα ούτε 7 ημέρες την εβδομάδα».

«Μου αναφέρεται ότι υπάρχουν αργίες κατά τις οποίες δε διενεργούνται καθόλου αξονικές τομογραφίες αλλά και καθημερινές, κατά τις οποίες ο αξονικός τομογράφος σταματά να λειτουργεί μετά τις 15:00», ανέφερε.

Βάσει αυτών και σε συνέχεια επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει για το ίδιο θέμα στη Βουλή, ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για την απόδοση ευθυνών, στο βαθμό που η συνεχιζόμενη υπολειτουργία του αξονικού τομογράφου επιτρέπει την έκθεση των ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς σε κίνδυνο.

Η ανάρτηση του Πέτρου Παππά για τον αξονικό τομογράφο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πάθηση που «χαντακώνει» τον ύπνο και την υγεία, σύμφωνα με τους πνευμονολόγους

6 τρόφιμα που κάνουν καλό στην υγεία των νεφρών

«Κόφτη» στις εισαγωγές ακριβών φαρμάκων μέσω ΙΦΕΤ φέρνει νέα τροπολογία – Τα νέα κριτήρια