Μετάλλαξη Όμικρον: Εξετάζονται δύο ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα – Είχαν ταξιδέψει στην Αφρική

  • Γιάννα Σουλάκη
Όμικρον
Μετά την Κρήτη η μετάλλαξη Όμικρον ενδέχεται να βρίσκεται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας καθώς εξετάζονται δυο ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα.

Τα δύο κρούσματα βρίσκονται σε διαδικασία ταυτοποίησης στο εργαστήριο Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr πρόκειται για ταξιδιώτες που ήρθαν στη χώρα μας από την Αφρική. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αποδειχθούν θετικά.

Σύμφωνα με το όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τα κρούσματα αυτά δεν σχετίζονται με αυτό της Κρήτης:

«Πέρα από το κρούσμα στην Κρήτη, υπάρχουν ακόμη δύο ύποπτα κρούσματα που εξετάζουμε, άσχετα με το κρούσμα της Κρήτης. Είναι πολίτες που έχουν έρθει από τις συγκεκριμένες χώρες. Είναι δύο πολίτες που βρίσκονται στην Αθήνα εδώ και λίγες ημέρες, έχουν νοσήσει και πλέον παρακολουθούνται στενά για να δούμε εάν νοσούν από την μετάλλαξη δέλτα ή την μετάλλαξη Όμικρον. Δείχνουν τα επιπλέον χαρακτηριστικά από τα PCR τεστ ότι ίσως πρόκειται για την μετάλλαξη Όμικρον. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι γίνονται όσα πρέπει για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων σε πολίτες που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από την λήψη των μέτρων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης έκανε νέα έκκληση προς όλους για εμβολιασμό, ώστε να θωρακιστούν έναντι του κορονοϊού, λόγω και της έλευσης της μετάλλαξης Όμικρον, «η οποία πρέπει να πούμε στους πολίτες ό,τι είναι ήδη στην Ελλάδα, αυτό πρέπει να το αντιληφθούν οι πολίτες. Είναι μια μετάλλαξη του κορονοϊού, έχουμε δει και από τις προηγούμενες μεταλλάξεις ότι τα εμβόλια παίζουν σημαντικό ρόλο. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τα στοιχεία για την επικινδυνότητα και την μεταδοτικότητα αυτής της μετάλλαξης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν