Μέλι με κανέλα: Δείτε τα κρυφά οφέλη για την υγεία!

  • Iatropedia
Θραύση κάνει στο εξωτερικό μια νέα διατροφική μόδα η κατανάλωση μέλι και κανέλα στην καθημερινή διατροφή. Όλο και περισσότεροι άνδρες και γυναίκες καταναλώνουν μέλι και κανέλα για να χάσουν βάρος και όχι μόνο.

Στην πραγματικότητα, το μέλι έχει πολλές υγιεινές ιδιότητες. το μέλι είναι ένας αντιμικροβιακός παράγοντας, όταν χρησιμοποιείται τοπικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αποτρέψει βακτηριακή λοίμωξη, λόγω τουχαμηλό ρΗ, που διαθέτει αλλά και λόγω του υπεροξείδιο του υδρογόνου που παράγεται από τα ένζυμα του.

Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη θεραπεία των λοιμώξεων του τραύματος. Είναι επίσης καλό για τη θεραπεία εγκαυμάτων, και είναι εξίσου αποτελεσματικό αντιβηχικό ενώ μπορεί επίσης να ανακουφίσει ένα αναστατωμένο στομάχι »

Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην επούλωση των πληγών, και μπορεί να ρίξουν την πίεση του αίματος και της χοληστερόλης.

Τι γίνεται με την απώλεια βάρους;

Οι έρευνες διίστανται. Κάποιες διαπίστωσαν ότι η αντικατάσταση της σακχαρόζης με μέλι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αύξησης του βάρους, ενώ άλλη έρευνα έδειξε ότι μπορεί να ενεργοποιήσει τις ορμόνες που καταστέλλουν την όρεξη.

Όμως, δεν υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν με βεβαιότητα ότι η κανέλα και το μέλι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

http://www.healthline.com