Μεγάλη επιτυχία για την εκστρατεία «Πνεύμων: Xαρίζω την Ανάσα μου» (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Iatropedia
Τα πορτοκαλί μπαλόνια της ενημερωτικής εκστρατείας «Πνεύμων: Χαρίζω την Ανάσα μου» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, με τις «Ανάσες μας» ταξίδεψαν στις παραλίες του Σαρωνικού, μεταφέροντας στους λουόμενους το μήνυμα «Μαθαίνω... Προλαμβάνω και Αντιμετωπίζω…».

Χαρακτηριστικές ήταν οι δράσεις στην καρδιά του καλοκαιριού, όπως την Κυριακή 21 Ιουνίου, όταν ο κωπηλάτης Άγγελος Χριστοφίδης και η ομάδα South Evian Gulf Team πραγματοποίησαν πορεία 11 ναυτικών μιλίων από την Ακτή Βουλιαγμένης έως το Ναυτικό όμιλο Παλαιού Φαλήρου και σε όλες τις ενδιάμεσες παραλίες ακούστηκαν τα μηνύματα της καμπάνιας, μοιράστηκαν χιλιάδες φυλλάδια και μπαλόνια, τα οποία φούσκωσαν με τις «ανάσες που χάρισαν» οι λουόμενοι.

Η α’ φάση της ενημερωτικής εκστρατείας κορυφώθηκε με την παραλαβή από την Μαριάννα και την Ευδοκία δύο μεγάλων μπαλονιών από τα χέρια του Προέδρου. Οι δύο μικρές ιστιοπλόοι αξιοποίησαν συμβολικά τη δύναμη της υγιούς αναπνοής, φούσκωσαν τα πανιά τους και «έκλεψαν την παράσταση» με την επιδεξιότητα τους, κατά τη συμβολική πορεία τους στο λιμάνι του Ναυτικού Ομίλου.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Μ. Τουμπής κατά το χαιρετισμό του δήλωσε: «Με την επιτυχή ολοκλήρωση της α’ φάσης της ενημερωτικής εκστρατείας θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους, όσοι χάρισαν την ανάσα τους για καλό σκοπό και συμμετείχαν στην εκστρατεία μεταφέροντας το μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης».

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Θ. Βασιλακόπουλος σημείωσε: «Πιστεύουμε ότι μέσω του προγράμματος, Πνεύμων: Χαρίζω την ανάσα μου, υπήρξε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών για το άσθμα και τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και αναδείχθηκε η αξία της υγιούς αναπνοής, η οποία συμβολικά θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε ένα σημαντικό κοινωνικό έργο όπως είναι οι δύο Παιδικές Χαρές που αναμένεται να είναι έτοιμες το Σεπτέμβριο».

Σχετικά με την εκστρατεία «Χαρίζω την Ανάσα μου»: Η εκστρατεία ενημέρωσης εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πνεύμων» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και περιλαμβάνει επίσης μελέτες για τον υπολογισμό του κόστους του άσθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (Χ.Α.Π.) στην οικονομία και στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί σειρά δράσεων (μέσω social media, εντυποδιανομή, facebook application, δημιουργία ιστοσελίδας www.xarizoanasa.gr κ.α.) για τη διάδοση του μήνυματος το οποίο έχουν αγκαλιάσει δεκάδες εκατοντάδες επώνυμοι και μη πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ