Μεγάλη δωρεά Ελλήνων εφοπλιστών στα Δημόσια Νοσοκομεία – Συνάντηση με Μητσοτάκη – Κικίλια στο Μαξίμου

  • Γιάννα Σουλάκη
Μαξίμου
Σε μεγάλη δωρεά στα δημόσια νοσοκομεία θα προχωρήσει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών μετά από σημαντική συνάντηση στο Μαξίμου σήμερα, μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και εκπροσώπων του κλάδου.

Τη στήριξη της μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας στην αναδόμηση των νοσοκομείων του ΕΣΥ αναμένεται να λάβει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά από συνάντηση τους με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Μέγαρο Μαξίμου.  Η δωρεά ύψους εκατομμυρίων ευρώ των εφοπλιστών έχει, ήδη, διασφαλιστεί, ενώ τα χρήματα της προσφοράς θα αξιοποιηθούν σε δύο συγκεκριμένα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία. Και συγκεκριμένα στην αναβάθμιση των πεπαλαιωμένων και ασυντήρητων τουαλετών, αλλά και την αγορά νέου ιματισμού (κλινοσκεπασμάτων) για τα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Με ιδιώτες, δωρεές και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων η αναστήλωση των νοσοκομείων

Πιστοί στις εξαγγελίες για αξιοποίηση των ιδιωτών, αλλά και των δωρεών ευεργετών, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προχωρούν ακάθεκτοι στο σχεδιασμό τους για την αναστήλωση του ΕΣΥ.

‘Ηδη,  έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τη συμμετοχή εταιρειών, που θα συμβάλλουν στην ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των νοσοκομείων, με τις ιδέες που θα καταθέσουν νέοι επιστήμονες από τις Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας. Παράλληλα συζητήσεις διεξάγονται και για την ανανέωση των ιατρικών μηχανημάτων και υπηρεσιών με χρονομίσθωση (leasing) από ιδιώτες.

Αυτά τα έργα πνοής για το ΕΣΥ, όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό Προϋπολογισμό, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα