Μέχρι την Αυστραλία έφτασε ο πανικός για τα εμφυτεύματα της PIP

  • Iatropedia
Μετά τον Ατλαντικό ωκεανό που πέρασε από την Ευρώπη στην Αμερική, ο πανικός για τα Γαλλικά εμφυτεύματα της εταιρίας PIP, πέρασε και τον Ειρηνικό ωκεανό και έφτασε μέχρι την Αυστραλία. Ήδη η ρυθμιστική αρχή του Υπουργείου υγείας της Αυστραλίας, έχει δώσει εντολή να ξεκινήσει έρευνα και να εξεταστούν 4.500 αυστραλιανές που έχουν στο στήθος τους εμφυτεύματα της Γαλλικής εταιρίας PIP.

Η Διοίκηση Θεραπευτικών προϊόντων, που είναι ο φορέας που ελέγχει και εγκρίνει τα προϊόντα που συνδέονται με την υγεία, ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με ειδικούς συμβούλους για να εξεταστούν οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι από τα εμφυτεύματα. Πάντως οι Αυστραλοί δηλώνουν ότι δεν πρέπει να επικρατεί πανικός και ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό στοιχείο στα χέρια τους αφού στη Γαλλία η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

“Ασχολούμαστε ενεργά με τις ανησυχίες που έχουν προκύψει, για τα εμφυτεύματα της Poly Implant Prothese και δεν παίρνουμε τίποτε αψήφιστα. Αναθεωρούμε μάλιστα και τις πληροφορίες που μας έρχονται σχετικά με τα ποσοστά ρήξης των εμφυτευμάτων” τονίζει εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Αυστραλίας.

Πάντως τα εμφυτεύματα της PIP, πέρασαν τα τεστ αντοχής στην Αυστραλία τον Ιούλιο του 2010, και δεν εντοπίστηκαν κάποια προβλήματα σχετικά με τη ρήξη του εμφυτεύματος. Έτσι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν στην Αυστραλία έφτασε ελαττωματική παρτίδα.

Την ίδια στιγμή η Γερμανική εταιρία Brenntag, ειδική στον τομέα διανομής χημικών προϊόντων, ανακοίνωσε ότι εκείνη προμήθευε την Γαλλική PIP, με σιλικόνη, η οποία όπως διευκρίνισε: “προοριζόταν για βιομηχανική χρήση”. Οι Γερμανοί έχουν θέσει τα αρχεία τους στη διάθεση των υπευθύνων για περισσότερη έρευνα.

“Οι πελάτες μας” αναφέρει σε ανακοίνωση της, “λαμβάνουν πάντα τεχνικά στοιχεία και προδιαγραφές καθώς και όλες τις πληροφορίες για τα προϊόντα μας. Και πραγματικά από τα αρχεία μας προκύπτει ότι είχε ζητηθεί σιλικόνη για βιομηχανική χρήση”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μέχρι και καύσιμα υπήρχαν μέσα στα εμφυτεύματα της PIP

Τι γίνεται στην Ελλάδα με τις επικίνδυνες σιλικόνες

ΕΟΦ: «στο γιατρό σας για τη σιλικόνη στο στήθος»