Με την έξοδο η λυπητερή! Τι πληρώνουν στο ΕΣΥ οι ανασφάλιστοι και χωρίς το «25ευρω»!

  • Iatropedia
Μπορεί το περιβόητο “25ευρω” που επιχείρησε να επιβάλει σε άνεργους και ανασφάλιστους ο Άδωνις Γεωργιάδης να καταργήθηκε, τα έξοδα όμως για μια νοσηλεία είναι πολύ περισσότερα. Δείτε τι θα πληρώσει σε δημόσιο νοσοκομείο όποιος δεν έχει ασφάλιση.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Από συγγενείς και φίλους θα πρέπει να δανειστούν οι ανασφάλιστοι που θα χρειαστούν νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείου και ουχί σε κάποιο ιδιωτικό και πολυτελές.

Τα έξοδα μπορεί να φθάσουν και χιλιάδες ευρώ ανάλογα με την επέμβαση ή τη διαδικασία της θεραπείας στο κατά τα άλλα δωρεάν ΕΣΥ.

Μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να ήθελε να φορτώσει με άλλα 25 ευρώ τους άνεργους αλλά φαίνεται ότι το πρόβλημά τους είναι πολύ μεγαλύτερο.

Πλέον τα δημόσια νοσοκομεία που λειτουργούν ως άλλες …ιδιωτικές επιχειρήσεις εισπράττουν κανονικά τα χρήματα νοσηλείας από τους ανασφάλιστους ασθενείς.

Στις περιπτώσεις που κάποιος δεν έχει να πληρώσει το χρέος μεταφέρεται στο Δημόσιο ταμείο δηλαδή στην εφορία.

Τι πρέπει κανείς να πληρώσει;

-Τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ). Δηλαδή το κόστος παραμονής στο νοσοκομείο το οποίο εξαρτάται από το είδος της πάθησης ή της επέμβασης.

-Οι ανασφάλιστοι πρέπει επίσης να πληρώσουν κανονικά τη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζονται.

-Εκτός αυτού πρέπει να καταβάλουν κανονικά και ολόκληρο το κόστος για εργαστηριακές εξετάσεις αλλά και για διαγνωστικές καθώς δεν έχουν Ταμείο για να τις καλύψει.

-Στη λυπητερή πρέπει να προστεθούν και τα υλικά που μπορεί να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης.

Σε πολλές περιπτώσεις ειδικά αν πρόκειται για σοβαρή επέμβαση, το κόστος μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 10.000 ευρώ έστω κι αν μιλάμε για το υποτιθέμενο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Όλος ο λογαριασμός συγκεντρώνεται και παραδίδεται στον νοσηλευόμενο κατά την έξοδό του. Αν δεν έχει τα χρήματα για να εξοφλήσει, τότε η λυπητερή στέλνετε στο δημόσιο ταμείο δηλαδή στην εφορία και το …μπουγιουρντί έρχεται στον ανασφάλιστο κανονικά.

Και αν στο παρελθόν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων έκαναν τα στραβά μάτια και δεν κατέγραφαν τον λογαριασμό των ανασφάλιστων για λόγους ανθρωπιάς, πλέον το ηλεκτρονικό σύστημα αλλά και η λογιστική διαδικασία δεν τους το επιτρέπει.

Όμως το πρόβλημα δεν περιορίζεται εδώ. Επειδή ο Άδωνις Γεωργιάδης συχνά πυκνά ισχυρίζεται ότι τα χαράτσια επιβάλλονται για να περιορισθεί η άσκοπη κίνηση στα νοσοκομεία και να πηγαίνουν οι ασθενείς σε μικρότερες μονάδες υγείας, ο υπουργός υγείας ξεχνά κάτι: οι ανασφάλιστοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν δωρεάν καμία υγειονομική μονάδα.

Ούτε σε ιδιώτη γιατρό μπορούν να εξετασθούν καθότι θα πρέπει να πληρώσουν , ούτε σε συμβεβλημένο γιατρό με τον ΕΟΠΥΥ αλλά ούτε και στις υγειονομικές μονάδες του Οργανισμού καθώς και εκεί υπό κανονικές συνθήκες θα πρέπει να καταβάλουν το τίμημα.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στη χώρα μας οι ανασφάλιστοι επισήμως είναι πάνω από 3 εκατ. ενώ με βάση τους συνδικαλιστές μπορεί να προσεγγίζουν τα τα 4,5 εκατ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πικρία Άδωνι για την υπόθεση «25ευρω»! Όλο το παρασκήνιο της κατάργησης! Τι έγραψε στο Twitter

Μύθος η δωρεάν υγεία στην Ελλάδα: Τι γίνεται στο Βρετανικό ΕΣΥ;

Σάλος από τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής στον ΕΟΠΥΥ! Πως γλιτώνουν τα “γαλάζια” παιδιά

Στο πόδι οι ιδιώτες γιατροί για προνόμια στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Τι άναψε φωτιές