Με τεράστιες ελλείψεις αλλά ελπίδες για βελτίωση οι γιατροί στο ΠΕΔΥ Πύργου

  • Iatropedia
Ένας ουρολόγος, ένας πνευμονολόγος και ένας επικουρικός καρδιολόγος εκτελούν κανονικά ιατρικά καθήκοντα στο ΠΕΔΥ Πύργου τους τελευταίους μήνες… Ο ΩΡΛ που υπηρετεί έχει αναλάβει ελεγκτικά καθήκοντα και εν μέρει συνταγογράφησης, ένας ακόμα πνευμονολόγος υποδέχεται τα περιστατικά, ενώ η μικροβιολόγος περιμένει την επαναλειτουργία του εργαστηρίου της μονάδας. Σε ό,τι αφορά τον οδοντίατρο, έχει μετακινηθεί προσωρινά στο Νοσοκομείο Πύργου με απόφαση της διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και ο διευθυντής της Μονάδας είναι πνευμονολόγος. Υπηρετούν δηλαδή οκτώ γιατροί από τους οποίους, ούτε ένας δεν είναι με ειδικότητα γενικού γιατρού, παθολόγου ή παιδίατρου... Αυτά μεταδίδει σε εκτενές ρεπορτάζ το ilialive.gr.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ένα χρόνο και πλέον, από την επαναλειτουργία των Πολυιατρείων Πύργου, και το ΠΕΔΥ εξακολουθεί να παραμένει χωρίς τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες, λειτουργώντας ουσιαστικά ως διαμετακομιστικό κέντρο ασθενών προς το νοσοκομείο.

«Με τα… ψέματα, προσπαθούμε να εξυπηρετούμε τον κόσμο» επισήμανε ο διευθυντής της Νομαρχιακής Μονάδας Πρωτοβάθμιας Υγείας των Πολυϊατρείων του ΠΕΔΥ στον Πύργο κ. Βασίλης Στασινόπουλος, υποστηρίζοντας όμως, ότι διαβλέπει ιδιαίτερα θετική διάθεση από τη νέα διοίκηση της 6ης ΥΠΕ .

«Η αλήθεια είναι ότι έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να μπει επιτέλους το νερό στο αυλάκι… Και αν ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τη διαπραγμάτευση πιστεύω ότι θα στηριχθεί το ΠΕΔΥ» συμπληρώνει.

Όπως είπε, για να λειτουργήσει σε πρώτη φάση κανονικά απαιτείται να έρθουν στα Πολυϊατρεία τουλάχιστον τρεις γενικοί γπατροί και δυο Παιδίατροι.