Με σπασμένη φωνή ο Θ. Πλεύρης: «Διαβάζουμε τα ονόματα στους γονείς και τους συγγενείς»

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Πλεύρης
"Είναι μια τρομακτική διαδικασία για γονείς και συγγενείς (...) υπάρχουν δυσκολίες στο κομμάτι της αναγνώρισης".

Νέες δηλώσεις μετά τη νέα τραγωδία στα Τέμπη έκανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Αυτήν τη στιγμή οι τραυματίες στα νοσοκομεία μας βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια. Το πρόβλημα δεν είναι οι τραυματίες μας, βρίσκονται σε καλή κατάσταση οι περισσότεροι από αυτούς.

Αντιστοίχως, όμως, μέχρι στιγμής έχουμε 32 νεκρούς, οι οποίοι στο σύνολό τους έρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και είμαστε δίπλα στους συγγενείς που έχουν έρθει εδώ πέρα. Τους διαβάζουμε τα ονόματα που έχουμε, τους τραυματίες, μήπως κάποιος άνθρωπός τους είναι τραυματίας, ενώ παράλληλα ξεκινάμε και τη διαδικασία να γίνει αναγνώριση από αυτούς τους ανθρώπους των 32 νεκρών.

Έχουμε φέρει και τους ψυχολόγους να τους στηρίξουμε. Καταλαβαίνετε είναι μια τρομακτική διαδικασία για γονείς και συγγενείς. Σε όλη τη διάρκεια θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν να γίνει η διαδικασία όσο πιο γρήγορα παρόλο που υπάρχουν και αρκετές δυσκολίες στο κομμάτι της αναγνώρισης.

Είμαστε δίπλα σε αυτούς τους γονείς, σε αυτούς τους συγγενείς που περιμένουν να δουν αν οι άνθρωποί τους αναγνωριστούν. Πρόκειται για μια μεγάλη τραγωδία. Το υπουργείο Υγείας, η κυβέρνηση είμαστε δίπλα τους να τους στηρίξουμε.

Κατά βάση οι νεκροί είναι νέοι άνθρωποι».

Στους 32 έφτασαν οι νεκροί από τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, όπως ενημέρωσε λίγο πριν από τις 6.30 το πρωί ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Από τους 85 τραυματίες παραμένουν στα νοσοκομεία οι 53. Οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη που ήταν και ο προορισμός της αμαξοστοιχίας που είχε ξεκινήσει περίπου στις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης από την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τι είπε η Μ. Γκάγκα για την κατάσταση των τραυματιών