Με οπλίτη γιατρό το Περιφερειακό ιατρείο Σύμης…

  • Iatropedia
Ήταν ζήτημα εβδομάδων να μπει σε εφαρμογή η πρόταση του υπουργού Εινικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου για συνεργασία των σωμάτων ασφαλείας με το ΕΣΥ όπου υπάρξει ανάγκη κάλυψης κενών θέσεων σε γιατρούς...

Με την τοποθέτηση οπλίτη- αγροτικού γιατρού αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης μετά το αίτημα συνταξιοδότησης του ενός εκ των τριών γιατρών, τη λήξη της σύμβασης του δεύτερου αλλά και την έλλειψη ενδιαφέροντος για την κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί κίνητρο κοινωνικής επιδότησης, ύψους 450 επιπλέον ευρώ.

Λόγω της επείγουσας ανάγκης που προέκυψε, τα υπουργεία Υγείας και Εθνικής Άμυνας επίσπευσαν τις διαδικασίες έτσι ώστε ο οπλίτης γιατρός να μεταβεί στη Σύμη και να αρχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του εντός του επόμενου 24ωρου.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου γνωρίζει καλά ότι τα διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ εξακολουθούν να υφίστανται και σε κάποιες περιπτώσεις , λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, έχουν επιδεινωθεί. Ωστόσο, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη λειτουργική σταθεροποίηση του δημόσιου συστήματος περίθαλψης και την προάσπιση της δημόσιας υγείας».