Με νέες καθυστερήσεις το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων!

  • Iatropedia
Κοντά στα 300.000.000 ευρώ ευελπιστεί να εξοικονομήσει το υπουργείο Υγείας από την έκδοση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων. Πότε αναμένεται να εκδοθεί...;

Παρότι αρχικά επρόκειτο να εκδοθεί στις 15 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, βρίσκεται ακόμη υπό σύσταση.

Ο κ. Σαλμάς διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του ότι θα εκδοθεί άμεσα και ότι θα εξοικονομηθούν τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ δεδομένου ότι οι τιμές των φαρμάκων θα μειωθούν. Θα μειωθούν άλλωστε εκείνα τα σκευάσματα των οποίων η πατέντα έχει λήξει.

Ωστόσο η αγορά φαρμάκου δεν φαίνεται να καθησυχάζεται καθώς το νέο δελτίο τιμών θα έπρεπε να είχε εκδοθεί μήνες τώρα και να περιλαμβάνει νέα καινοτόμα φάρμακα κάτι που δεν αναμένεται όμως να συμβεί καθώς η κυβέρνηση φοβάται ραγδαία αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Το γεγονός αυτό όμως έχει φέρει σε απόγνωση μεγάλες ομάδες ασθενών όπως καρκινοπαθείς οι οποίοι περιμένουν νέες θεραπείες που κυκλοφορούν ήδη στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Πάντως το δελτίο τιμών θα συνταχθεί από τον ΕΟΦ αρμοδιότητα που του δόθηκε πριν λίγες ημέρες οριστικά αφού προηγουμένως του είχε αφαιρεθεί.

Να σημειωθεί ότι μόλις πριν λίγα 24ωρα ορίστηκε και αρμόδια επιτροπή τιμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν