Με ελεύθερες τιμές φάρμακα στα σούπερ μάρκετ;

  • Iatropedia
Άλλη μία μάχη φαίνεται ότι θα δώσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η ελληνική πλευρά με τους δανειστές καθώς το ΔΝΤ ζητά να απελευθερωθεί πλήρως η αγορά των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ως προαπαιτούμενο θεωρείται για το Σεπτέμβρη το άνοιγμα των ΜΗΣΥΦΑ και στα σούπερ μάρκετ καθώς το ΔΝΤ ζητά εδώ και καιρό να δοθεί η άδεια από την ελληνική κυβέρνηση να πωλούνται και μάλιστα με ελεύθερες τιμές στη λιανική αγορά.

Δεδομένων των αντιδράσεων των φαρμακοποιών η κυβέρνηση επιχειρεί να διαθέσει μόνο κάποιες βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να μπορεί κανείς να διαβεβαιώσει ότι η άποψη αυτή θα επικρατήσει.

Ο μεγαλύτερος όμως σκόπελος φαίνεται ότι είναι οι τιμές καθώς το ΔΝΤ προσπαθεί τα ΜΗΣΥΦΑ να πωλούνται στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ανταγωνισμού σε ελεύθερες τιμές στο εμπόριο.

Κάτι που βρίσκει κάθετα αντίθετους τους φαρμακοποιούς.

Ως αντεπιχείρημα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί το γεγονός ότι στη χώρας μας υπάρχουν πολλά φαρμακεία (πάνω από 11.000) άρα και πολλές δυνατότητες διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί ένα χρονικό όριο κατά το οποίο οι τιμές να είναι σταθερές για όλα τα σημεία πώλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φύγε εσύ έλα εσύ! Λίστες με μετακινήσεις προσωπικού στα χέρια Άδωνι. Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι

ΕΟΠΥΥ όλα σε… ένα! Που και πως θα γίνονται οι εξετάσεις πριν το νοσοκομείο

Έρχονται νέα καινοτόμα φάρμακα και φθηνότερα γενόσημα. Οι εντολές Άδωνι και οι φαρμακευτικές

Φαρμάκι τα φάρμακα για τους ασθενείς! Πως πληρώνουμε πια διπλά από την τσέπη μας