Μαζική τροφική δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα σε σχολείο στη Λαμία

  • Iatropedia newsroom
τροφική δηλητηρίαση
Δεκάδες παιδιά που κατανάλωσαν σχολικά γεύματα στη Λαμία βρέθηκαν με βαριά συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Όλοι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση και κάποια παιδιά χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της πόλης, για τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς. Οι γονείς τους περιγράφουν όσα πέρασαν και απειλούν με μηνύσεις για τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν στους μαθητές.

Όλα έγιναν την Πέμπτη 16 Μαΐου. Το βράδυ της ίδιας μέρας, δύο ανήλικοι που είχαν καταναλώσει φαγητό από τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν την ίδια μέρα σε διάφορα δημοτικά σχολεία της πόλης, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr, τα παιδιά που είχαν καταναλώσει τα σχολικά γεύματα και παρουσίασαν επιπλοκές ήταν πολλά περισσότερα, ανεξάρτητα αν δεν κατέληξαν στο Νοσοκομείου και ακολούθησαν τις οδηγίες των παιδιάτρων τους.

Ενδεικτικά μόνο στο 7ο Δημοτικό τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι τουλάχιστον 15, με διαρκείς εμετούς και διάρροιες, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των παιδιών με ανάλογα συμπτώματα από το Δημοτικό Σχολείο Μοσχοχωρίου και το 14ο Δημοτικό.

«Το παιδάκι μου μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα που έφαγε το φαγητό από το πακέτο (μακαρόνια με κιμά) διπλώθηκε από τον πόνο στο στομάχι κι άρχισε τους εμετούς. Είχε αλλάξει το χρώμα του», περιέγραψε μητέρα 8χρονης που είχε την ατυχία να δοκιμάσει.

Με πληροφορίες από το newsit.gr