Μαζικές παραιτήσεις στα νοσοκομεία- Τρέχουν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για σύνταξη

  • Iatropedia
Οι πληροφορίες έδειχναν τον δρόμο της εξόδου εδώ και ένα 3μηνο περίπου, οπότε όσοι είχαν κατοχυρώσει στοιχειώδη δικαιώματα συνταξιοδότησης, έτρεχαν να προχωρήσουν τις διαδικασίες. Τις τελευταίες μέρες όμως, το περίφημο τρίτο μνημόνιο ολοκλήρωσε το κλίμα φυγής από ένα δημόσιο σύστημα υγείας που, και επισήμως, πεθαίνει!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Κανείς δεν θέλει να δουλέψει 35 ή 37 χρόνια και παρόλα αυτά να περιμένει να συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του για να πάρει πλήρη σύνταξη. Πόσο μάλλον κάποιοι «κακαμαθημένοι» του δημόσιου τομέα που συνταξιοδοτήθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες ακόμα και σε ηλικίες κάτω των 40 ετών!

Είναι γεγονός ότι τέτοιες πρακτικές κατέστρεψαν το ασφαλιστικό μας σύστημα αλλά δεν πρέπει να βάζουμε όλους στην ίδια κατηγορία. Υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι σε πόστα απαιτητικά, κουραστικά που εργάστηκαν 35ετία πριν αποκτήσουν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν.

Υπάρχουν οι γιατροί του ΕΣΥ που είδαν τα μαλλιά να ασπρίζουν πρόωρα και τις οικογένειές τους να διαλύονται από τις επαναλαμβανόμενες εφημερίες και το τηλέφωνο που χτυπάει μέσα στη νύχτα. Γι΄αυτούς τους κουρασμένους ανθρώπους, όπως και για εμάς τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που περνάμε τον εργασιακό μας βίο μέσα στην ανασφάλεια και τον φόβο της απόλυσης, τα νέα μέτρα είναι σκληρά και απογοητευτικά!

Δείτε εδώ την λίστα όπως δημοσιεύτηκε στο ΕΘΝΟΣ: