Μαρούσι: Παγκόσμιος Προορισμός Τουρισμού Υγείας, Αθλητισμού και Επιχειρείν

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πλήθος κόσμου στην καλλιτεχνική εκδήλωση στο ΟΑΚΑ, για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.

Ισχυρό μήνυμα αυτοπεποίθησης και ελπίδας πως η  χώρα μας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά του ιατρικού τουρισμού, με τη συνένωση των δυνάμεων του ιατρικού κόσμου και της τοπικής αυτοδιοίκησης απέστειλε ο πρόεδρος της ΙΣΑ  και της  ΚΕΔΕ,  Γ. Πατούλης ανοίγοντας την καλλιτεχνική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη Στοά Καλατράβα στο ΟΑΚΑ υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.

Το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός σηματοδότησε επίσης την έναρξη του οδοιπορικού για την καθιέρωση του Αμαρουσίου ως Παγκόσμιο Προορισμό Τουρισμού Υγείας, Αθλητισμού και Επιχειρείν καθώς και την επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων.  Επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Β. Προαστίων Αττικής, είναι η Δημοτική Σύμβουλος Λυκόβρυσης –Πεύκης κα Μαρίνα Πατούλη –Σταυράκη.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης επισήμανε  ότι «με όραμα και σχέδιο , με επιμονή και έμπνευση , πάμε κόντρα στη μιζέρια και την απαισιοδοξία της εποχής. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν κι αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των πόλεων μας προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων και καλοπληρωμένων θέσεων απασχόλησης»  .

Στόχος μας είναι να στείλουμε ένας σαφές μήνυμα στήριξης σε όλους τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση ανέφερε, και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα αποτελεί η αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας και η προώθηση συνεργειών και συνεργασιών με στόχο να δημιουργηθούν νέα εισοδήματα και να σταματήσει η μετανάστευση των καλύτερων μυαλών της πατρίδας μας, στο εξωτερικό.

Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι, όπως τόνισε, το τρίπτυχο «σοβαρότητα, σχέδιο και επενδύσεις» και πρόσθεσε πως είναι υπό επεξεργασία η δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για να δημιουργηθούν επιχειρηματικές συμμαχίες πάνω στους άξονες, Ιατρικός Τουρισμός,  Αθλητισμός και Επιχειρηματικότητα. Όπως προανήγγειλε,  από το Σεπτέμβριο θα γίνουν περισσότερες ανακοινώσεις για το σχεδιασμό που δρομολογείται, όσον αφορά στην καθιέρωση της πόλης του Αμαρουσίου ως «Παγκόσμιου πόλου του Τουρισμού Υγείας, του Αθλητισμού και του Επιχειρείν».

Σε ότι αφορά τον όμιλο ΟΥΝΕΣΚΟ Βορείων Προαστίων, ο κ. Πατούλης τόνισε πως διακρίνεται για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από στήριξη και φροντίδα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στο συμβολισμό της συμμετοχής των παιδιών στην εκδήλωση, τονίζοντας ότι «αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας» και διατύπωσε την πεποίθηση πως όταν οι «Έλληνες είναι ενωμένοι και έχουν ηγεσία, θαυματουργούν».

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης συμμετείχε  ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Γ. Χατζηνάσιος και 300 παιδιά από τμήματα χορωδιών.

. Συμμετείχαν οι παιδικές χορωδίες:

–          Σπύρου Λάμπρου (Διεύθυνση: Σπύρος Λάμπρου)

–          Εθνικών Ωδείων Αμαρουσίου – Ηρακλείου (Διεύθυνση: Εύη Χλωρού)

–          ConAnima (Διεύθυνση: Ιουλία Τζαννετουλάκου)

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν στην εκδήλωση ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π.Κουρουμπλής και ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γ. Τζιάλλας. Παρέστησαν επίσης βουλευτές από όλα τα κόμματα και άλλοι επίσημοι.