Mανικιούρ: Τι πρέπει να ξέρετε για να μην κινδυνεύσετε;

  • Iatropedia
Κάθε γυναίκα που θέλει να δείχνει όμορφη οφείλει να έχει περιποιημένα νύχια. Έτσι ειδικά τώρα το καλοκαίρι συνηθίζουν να κάνουν μανικιούρ στα χέρια και στα πόδια. Μάθετε τιπρέπει να ξέρετε για να μην κινδυνεύσετε;

Ψεύτικα νύχια

Μπορεί τα ψεύτικα νύχια να καλύπτουν τέλεια τα αδύναμα, κατεστραμμένα, ή σπασμένα νύχια αλλά θα πρέπεί να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα.

Και αυτό γιατί τα ψεύτικα νύχια που συνήθως είναι κατασκευασμένα από ακρυλικό μπορούν να παγιδεύουν την υγρασία και σας προκαλέσουν κάποια λοίμωξη.

Να φοράτε αντηλιακό !

Το μανικιούρ χωρίς την απαραίτητη προστασία μπορεί να σας βάλει σε κίνδυνο. Και αυτό γιατί μερικοί γιατροί ανησυχούν ότι βάζοντας τα χέρια σας κάτω από μια λάμπα νυχιών οι οποίες συχνά χρησιμοποιούν τις ίδιες ακτίνες UV του ήλιου αυξάνεται η πιθανότητα να υποστείτε κάποιο έγκαυμα.

Καλό είναι αναφέρουν οι ειδικοί να χρησιμοποιείεται ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος στα χέρια σας.

Φυσικοί εχθροί

Οι δουλειές του σπιτιού βλάπτουν σοβαρά το μανικιούρ. Φορέστε γάντια πριν το πλύσιμο των πίατων ή την κηπουρική και τη ζωγραφική.

Προσοχή στις λοιμώξεις

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι τα εργαλεία του κομμωτηρίου πρέπει να είναι καθαρά και να απολυμαίνονται προκειμε΄νου να μην ματαδίδονται διάφορες λοιμώξεις μεταξύ των πελατών.

http://www.webmd.com