Μαμάτσειο Κοζάνης: Δύο αδελφάκια με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  • Γιάννα Σουλάκη
ΜΕΘ
Από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, διακομίστηκε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα και το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, αγοράκι τριών ετών, το οποίο εμφάνισε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Με πνευμονία μεταφέρθηκε και το μικρότερο αδελφάκι του, ηλικίας 2 ετών, από την Κοζάνη σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης,  Δημήτρη Σιόλο, το τρίχρονο αγόρι προσήλθε στο νοσοκομείο τα μεσάνυχτα της Τρίτης με αναπνευστική δυσχέρεια, αλλά στη συνέχεια η κατάσταση του επιδεινώθηκε. Οι γιατροί διασωλήνωσαν το αγόρι και λόγω της κατάστασής του αποφασίστηκε η διακομιδή του σε Παιδιατρική ΜΕΘ στην Αθήνα.

Ο κ. Σιόλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι λόγω πληρότητας των κρεβατιών στη Θεσσαλονίκη, οι γιατροί απευθύνθηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας κι έπειτα από συνεννόηση αποφασίστηκε η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνοδεία εντατικολόγου και παιδιάτρου του νοσοκομείου Κοζάνης, μετέφερε το αγόρι στο αεροδρόμιο της πόλης, όπου περίμενε το αεροσκάφος της ΠΑ, στο οποίο επέβαινε γιατρός για τη μεταφορά του τρίχρονου στην Αθήνα.

Με πνευμονία και το 2χρονο αδελφάκι του

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, και το αδερφάκι του νηπίου ηλικίας 2 ετών, δικομίστηκε με ασθενοφόρο νωρίτερα από την Κοζάνη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το δίχρονο αδερφάκι υποφέρει από πνευμονία και για το λόγο αυτό, οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη διακομιδή του στη Θεσσαλονίκη.