Μαγνητικές με έκπτωση! Τι ζητά το υπουργείο Υγείας από τον ιδιωτικό τομέα

  • Iatropedia
Η δαπάνη για διαγνωστικές εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα έχει ξεφύγει δηλώνει το υπουργείο Υγείας και ζητά εκπτώσεις από τις ιδιωτικές κλινικές. Νέα σενάρια για παραχώρηση των εργαστηριακών και διαγνωστικών εξετάσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Πολύ περισσότερα από ότι αρχικά είχαν υπολογισθεί θα διατεθούν τελικά από τον ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις που έχουν γίνει από ασφαλισμένους του στον ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μιλά για εκτίναξη της δαπάνης των διαγνωστικών εξετάσεων, που έχει ήδη αγγίξει τα 340 εκατομμύρια ευρώ τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, όταν είχε προϋπολογιστεί στα 184 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, βασικό είναι ότι και πέρυσι η συνολική δαπάνη είχε ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια. Ωστόσο τα κονδύλια τη φετινή χρονιά είναι τσεκουρωμένα κατά πολύ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πραγματοποιήθηκαν 1 εκατ. 380.000 υπέρηχοι και 200.000 μαγνητικές.

Και επειδή τα πάντα πλέον λόγω τρόικας και μνημονίου πρέπει να γίνονται με …οικονομία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μ. Σαλμάς ζήτησε από τους εκπροσώπους των διαγνωστικών κέντρων έκπτωση στην κοστολόγηση των εξετάσεων.

Δήμητρα Ευθυμιάδου