Μαγιορκίνης: «Δεν είπα κάτι αντίθετο από τις οδηγίες της Επιτροπής Εμβολιασμού»

  • Γιάννα Σουλάκη
Μαγιορκίνης
Απάντηση σχετικά με τη σύγχυση που δημιουργήθηκε μετά την ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη συγχορήγηση του εμβολίου γρίπης και κορονοϊού, έδωσε το απόγευμα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία, ο επικ. Καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ακυρώσει ή να μεταθέσει κάποιος τον εμβολιασμό του, καθώς τα εμβόλια του κορονοϊού και της γρίπης μπορούν να γίνουν είτε συγχρόνως, είτε με οποιαδήποτε χρονική διαφορά μεταξύ τους», υποστήριξε για ακόμη μία φορά ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τη σύγχυση που προκλήθηκε με την ανάρτησή του στο Facebook, η οποία προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Δείτε επίσης: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών «αδειάζει» τον Γκίκα Μαγιορκίνη για τη συγχορήγηση εμβολίων

Στην ανάρτηση ο Καθηγητής ανέφερε ότι συγκεκριμένη μελέτη έχει δείξει ότι λόγω ενός συγκεκριμένου μηχανισμού, όταν γίνεται πρώτα το εμβόλιο της γρίπης και ακολουθεί το αυτό του κορονοϊού, ενδέχεται να μειωθεί η αποτελεσματικότητα του δεύτερου.

Δείτε την ανάρτησή του: Μαγιορκίνης: «20 μέρες μετά το εμβόλιο της γρίπης πρέπει να γίνει το εμβόλιο mRNA»

Άμεση ήταν η αντίδραση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, με ανακοίνωση που ξεκαθαρίζει ότι «οι οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών επικαιροποιούνται και εναρμονίζονται με τις διεθνείς συστάσεις. Η διατύπωση διαφορετικών απόψεων χωρίς ενδελεχή επιστημονική τεκμηρίωση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι σε επιστημονικά fora, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή φάση της εφαρμογής του Εμβολιαστικού Προγράμματος για τον κορoνοϊό και τη γρίπη, δημιουργεί σύγχυση στο κοινό και επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξή του».

«Εχει γίνει μια παρανόηση. Εγώ δεν είπα ποτέ, τίποτα αντίθετο από αυτό που είπε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού. Τα εμβόλια συνδυάζονται ανά πάσα χρονική στιγμή μεταξύ τους. Το ξεκαθάρισα και σε δεύτερη ανάρτηση. Για κανένα απολύτως λόγο δεν πρέπει κάποιος να ακυρώσει τον εμβολιασμό του», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.