Λύσσα: Αυστηροποιούνται οι κανόνες για την είσοδο σκύλων στις ΗΠΑ

  • Iatropedia newsroom
σκύλος, αεροδρόμιο
Από την 1η Αυγούστου, οι αυστηρότεροι κανόνες απαιτούν όλα τα σκυλιά που εισέρχονται στις ΗΠΑ να φαίνονται υγιή κατά την άφιξή τους, να είναι τουλάχιστον 6 μηνών, να έχουν μικροτσίπ και να συνοδεύονται από ειδικό έντυπο

Νέους κανόνες για την είσοδο σκύλων στη χώρα, που θα τεθούν σε ισχύ από τον Αύγουστο, θέσπισαν οι ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσαν την Τετάρτη, 8 Μαΐου, ότι επικαιροποιούν τους κανονισμούς για τη μεταφορά σκύλων στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τη χώρα απαλλαγμένη από τη λύσσα.

Από την 1η Αυγούστου, οι αυστηρότεροι κανόνες απαιτούν όλα τα σκυλιά που εισέρχονται στις ΗΠΑ να φαίνονται υγιή κατά την άφιξή τους, να είναι τουλάχιστον 6 μηνών, να έχουν μικροτσίπ και να συνοδεύονται από ειδικό έντυπο («CDC Dog Import Form») που θα έχει συμπληρωθεί ηλεκτρονικά δύο έως 10 ημέρες πριν από άφιξη. Οι κανόνες αυτοί ισχύουν για όλους τους σκύλους, συμπεριλαμβανομένων των σκύλων οδηγών (σκύλων υπηρεσίας) και εκείνων που γεννήθηκαν μεν στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά επιστρέφουν από άλλη χώρα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ενδέχεται να ισχύουν περισσότερες απαιτήσεις με βάση το πού ταξίδεψε ο σκύλος τους προηγούμενους έξι μήνες ή πού είχε εμβολιαστεί.

Ο ιστότοπος του CDC προσφέρει ταξιδιωτικές λίστες ελέγχου για σκύλους που έχουν εμβολιαστεί στις ΗΠΑ και σκύλους εμβολιασμένους εκτός ΗΠΑ από χώρες υψηλού κινδύνου.

Η λύσσα εξαλείφθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2007, αλλά ο ιός παραμένει ενδημικός σε περισσότερες από 100 χώρες, σύμφωνα με το CDC, και οι μη εμβολιασμένοι σκύλοι μπορούν ακόμα να προσβληθούν από την ασθένεια, κολλώντας από άγρια ζώα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η λύσσα εντοπίζεται κυρίως σε άγρια ​​ζώα όπως νυχτερίδες, ρακούν, ασβούς και αλεπούδες. Αλλά σε κάποιες περιοχές ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων περιοχών της Ασίας, της Αφρικής και της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, η λύσσα στους σκύλους παραμένει ένα σημαντικό ζήτημα.

Άλλες απαιτήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν αποτελέσματα αιματολογικών εξετάσεων πριν από την είσοδο στις ΗΠΑ, για έλεγχο των αντισωμάτων.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίμονη ζάλη: Τι συμβαίνει όταν νιώθετε συνεχώς πως χάνετε την ισορροπία σας

Τριχόπτωση: Πόσο βοηθούν βιταμίνες και μέταλλα;

Δραματική αύξηση στα ποσοστά καρκίνου του παχέος εντέρου σε παιδιά, έφηβους και νέους