Λύση υπόσχεται τώρα για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά του «Αγ.Σοφία» το Υπουργείο Υγείας

  • Γιάννα Σουλάκη
Παίδων "Αγ.Σοφία"
Μετά την γενική κατακραυγή για το θέμα των εγκαταλελειμμένων παιδιών στο Παίδων "Αγ.Σοφία" το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να ασχοληθεί με το πρόβλημα και να δώσει λύση, αν και προσωρινή.

Σε σύσκεψη στα γραφεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας αποφασίστηκε να προωθηθούν άμεσα τα 7 από τα 16 παιδιά σε δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, ενώ εξαγγέλθηκε και η δημιουργία 2 Ξενώνων Εφήβων – ένας για αγόρια κι ένας για κορίτσια, με χρηματοδότηση του υπουργείου Υγείας.

«Οι Ξενώνες θα λειτουργήσουν σε κτήριο που θα παραχωρήσει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύηςύστερα από σχετική Προγραμματική Σύμβαση που θα υπογραφτεί ανάμεσα στα δύο Υπουργεία. Το Υπουργείο Υγείας θα εκδώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις αρχές Μαϊου και οι Ξενώνες αναμένεται να λειτουργήσουν στα τέλη Ιουνίου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ξυλοδαρμούς, επιθέσεις σε άτομα που νοσηλεύονται ακόμα και διακίνηση ναρκωτικών καταγγήγγειλαν χθες οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Παίδων για τα 40 παιδιά που βρίσκονται εκεί με εισαγγελική εντολή.

Νοσοκομείο Παίδων «Αγ.Σοφία»: Πάρκινγκ εγκαταλελειμμένων παιδιών

Οι εργαζόμενοι του Παίδων Αγ.Σοφία, κατήγγειλαν σήμερα στο newsit.gr, ότι η παρουσία των 16 παιδιών στο «Αγ.Σοφία», τα οποία δεν πάσχουν από κάποια ασθένεια, αλλά έχουν εγκαταλειφθεί εκεί εξαιτίας της ανυπαρξίας ειδικών δομών για τη φιλοξενία τους, προσβάλλει τον πολιτισμό μας εκεί θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ανήλικα έως 16 ετών, η επιμέλεια των οποίων έχει  αφαιρεθεί από τους γονείς τους για κοινωνικούς λόγους, με εισαγγελική εντολή.

Δείτε το ρεπορτάζ: Νοσοκομείο Παίδων: Πάρκινγκ εγκαταλελειμμένων παιδιών 

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Παίδων εξηγώντας τα πολλά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η συγκεκριμένη κατάσταση με την εγκατάλειψη των παιδιών. Τα όσα βιώνουν καθημερινά πραγματικά σοκάρουν. Καταγγέλλουν μάλιστα παραβατική συμπεριφορά για ορισμένα από αυτά με επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, συμμορίες μέχρι και διακίνηση ναρκωτικών.  Οι εργαζόμενοι μιλούν για ένα τεράστιο και διαχρονικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις εισαγγελικές εντολές, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί το Νοσοκομείο να έχει μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας εισαγγελικών παραγγελιών.