Λοβέρδος: «Για τα φάρμακα φταίνε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι…»!

  • Iatropedia
Με αφορμή τις ελλείψεις φαρμάκων τόσο για τους καρκινοπαθείς όσο και για τους υπόλοιπους ασθενείς αλλά και την προεκλογική κόντρα που έχει ξεσπάσει, ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επανήλθε με νέες δηλώσεις του. Τις δηλώσεις αυτές αναφέρει ποιοι ευθύνονται για την κατάσταση. Ποια είναι η άποψη του Ανδρέα Λοβέρδου;

Κατά τον τέως υπουργό Υγείας ευθύνες φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ που δε σχηματίσθηκε κυβέρνηση αλλά μεταξύ άλλων ιδιωτικές κλινικές αλλά και η κινητοποίηση των φαρμακοποιών. Βέβαια παραδέχεται ότι επί θητείας του το πρόβλημα είχε προκύψει πολλές φορές αλλά λύθηκε άμεσα επειδή υπήρχε πολιτική και όχι υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους έχει ως εξής: «Η έλλειψη φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας, που παρουσιάστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της θητείας μου και λύθηκε σε πολύ σύντομο χρόνο, σήμερα προκαλείται από τρεις παράγοντες: α. από ορισμένες μεγάλες εταιρίες που πωλούν μόνο μετρητοίς β. από ορισμένες ιδιωτικές κλινικές, που στέλνουν δικούς τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία να αγοράσουν ακριβά φάρμακα για να μην δεσμεύσουν τα κεφάλαιά τους και γ. από τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.

Όπως ήδη ειπώθηκε, παρόμοιο πρόβλημα παρουσιάστηκε πολλές φορές στο παρελθόν και το λύσαμε αμέσως. Ήμασταν, όμως, πολιτική κυβέρνηση και όχι υπηρεσιακή και μπορούσαμε να κινηθούμε αποφασιστικά. Θυμίζω τη μήνυση του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Θανάση Γιαννόπουλου εναντίον της ROCHE πριν 14 μήνες και τη στήριξη που έδωσε στον Θ. Γιαννόπουλο, με δική μου εισήγηση, η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Χθες πήραμε ως ΠΑΣΟΚ πρωτοβουλία να βοηθήσουν όλα τα κόμματα την υπηρεσιακή Κυβέρνηση και λύση σύντομα θα υπάρξει.

Ζούμε την πρώτη πράξη της εφαρμογής του προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εξ αιτίας της στάσης του οποίου δεν πήραμε 1 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα, με τμήμα του οποίου θα είχε λυθεί αμέσως αυτό το θέμα, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας. Και αντί να συστέλλονται οι ιθύνοντες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μοιράζουν με θράσος ευθύνες σε όλους τους άλλους, επενδύοντας στα μεγάλα προβλήματα των καρκινοπαθών, για να πάρουν ψήφους. Ο πολίτης πάντως να ξέρει, πως αν όλα δεν πάνε καλά παρόμοια προβλήματα θα έχουμε τον Οκτώβριο με όλα τα φάρμακα, τα καύσιμα και τα τρόφιμα, αφού τα περισσότερα από όλα αυτά τα είδη εισάγονται.

Όταν το Φεβρουάριο του 2011 δημιουργήσαμε τον ΕΟΠΥΥ οι πιο πολλοί ήταν μαχητικά αντίθετοι.

Έφτασαν μάλιστα να καταλάβουν επί ένα μήνα και το Υπουργείο Υγείας. Τώρα όλοι υποστηρίζουν την αναγκαιότητά του, αλλά μας μέμφονται επειδή δεν δίνουμε περισσότερα χρήματα γι’ αυτόν. Ισχυρίζονται ότι οι ίδιοι έχουν χρήματα. Πού, όμως, θα τα βρουν, αφού λόγω ανεργίας οι εισφορές είναι λιγότερες και το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να βρει δανεικά; Οι μάσκες πέφτουν η μια μετά την άλλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν