Λουράντος: Δώστε τώρα τα στοιχεία των φαρμακοποιών που παρανόμησαν!

  • Iatropedia
Στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ απευθύνεται αυτή τη φορά με επιστολή του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος προκειμένου να του δοθούν όλα τα στοιχεία των φαρμακοποιών που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης εξαγωγής φαρμάκων στο εξωτερικό. Τα ίδια στοιχεία ζήτησε ο κ.Λουράντος και από το ΣΔΟΕ το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε να του τα παράσχει.

Ειδικότερα όπως επισημαίνει στην επιστολή του στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ: «Σας αποστέλλουμε συνημμένα έγγραφο που αποστείλαμε στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κοινοποιούμενο στον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, αναφορικά με μέλη μας που όπως λέγεται στα ΜΜΕ, εμπλέκονται σε φορολογικές και άλλες παραβάσεις. Ζητάμε να μας ενημερώσετε για τα πλήρη στοιχεία των μελών μας που κατηγορούνται ώστε εάν πράγματι προκύπτουν παραβάσεις να παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό μας Συμβούλιο».

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτιού Συλλόγου Αττικής προτίθεται να επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις στους φαρμακοποιούς εάν αποδειχθεί ότι πράγματι εμπλέκονταν σε παράνομη διακίνηση φαρμάκων, κύκλωμα στο οποία φέρονται να εμπλέκονται και γιατροί και ερευνάται διεξοδικά από το ΣΔΟΕ.