«Λουκέτο» στο ΕΣΥ λόγω μνημονίου!

  • Iatropedia
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά από το εφημερεύον προσωπικό.

Η απεργία αυτή πάντως έρχεται ως συνέχεια δεκάδων άλλων που πραγματοποίησαν και θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, δεδομένης της τεράστιας περικοπής σε κονδύλια που αφορούν μισθούς, εφημερίες αλλά και επιδόματα.

Αποτέλεσμα είναι τα νοσοκομεία να λειτουργούν στο «κόκκινο» και να εξυπηρετούν με τη βία τα περιστατικά που φθάνουν πλέον κατά χιλιάδες στο ΕΣΥ εξαιτίας της έλλειψης πόρων για επίσκεψη στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας: «Οι γιατροί που υπηρετούν στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας συμμετέχουν δυναμικά στην 24ωρη απεργία, καθώς επίσης και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11πμ στο Σύνταγμα και στις συγκεντρώσεις στις έδρες των νομών.

Οι υπηρεσίες υγείας θα λειτουργήσουν με τους εφημερεύοντες γιατρούς ως προσωπικό ασφαλείας και θα καλύπτουν κάθε έκτακτο περιστατικό».