«Λουκέτο» στο ακτινολογικό του Παίδων λόγω έλλειψης γιατρών! 

  • Iatropedia
Η διάλυση των δημοσίων νοσοκομείων δεν αποτελεί πια για κανέναν είδηση καθώς μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερα νοσοκομεία βρίσκονται υπό κατάρρευση ή βάζουν λουκέτο, επειδή δε διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργήσουν. Χαρακτηριστική η περίπτωση του τμήματος ακτινολογίας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Εκατοντάδες γονείς και παιδιά θα ταλαιπωρηθούν δεόντως το επόμενο διάστημα καθώς θα είναι υποχρεωμένοι να τρέχουν σε άλλα νοσοκομεία ή και ιδιωτικά κέντρα για να βγάζουν ακτινογραφίες.

Η Συντονίστρια Διευθύντρια του Ακτινολογικού τμήματος Κουμανίδου Χρυσούλα με επιστολή της προς τα αρμόδια όργανα των γιατρών ενημερώνει σχετικά και υπογραμμίζει ότι καιρό τώρα είχε πληροφορήσει για το πρόβλημα τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της: «Σας ενημερώνω ότι το τμήμα κλασικής ακτινολογίας και υπερήχων του Νοσοκομείου παίδων «Π. Αγλαϊα Κυριακού» για τις επόμενες 5 ημέρες παραμένει ακάλυπτο από ειδικευμένους ακτινολόγους, οι περισσότεροι δε των ειδικευόμενων δεν γνωρίζουν καθόλου υπερήχους.

Το πρόβλημα της έλλειψης ιατρών στο τμήμα μας είναι γνωστό στη Διοίκηση του Νοσοκομείου από καιρό. Η δε αδυναμία κάλυψης των τελευταίων 5 ημερών γνωστοποιήθηκε ήδη από τέλη του προηγούμενου μήνα στη Διοίκηση και στο Διοικητή των παιδιατρικών Νοσοκομείων κο Παπασάββα με σειρά εγγράφων μου, αλλά και με προσωπικές συναντήσεις, οι οποίες υπήρξαν ατελέσφορες».

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο διοικητής του Παίδων κ.Παπασάββας είχε ενημερωθεί εδώ και καιρό για το πρόβλημα χωρίς ωστόσο να δώσει λύση μέχρι σήμερα.