«Λουκέτα» στα φαρμακεία βάζει το ελεύθερο ωράριο!

  • Iatropedia
Προς γενική απεργία φαίνεται πως οδηγούνται οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας μετά την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου που απελευθερώνει τελικά το ωράριο του κλάδου.

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα γίνει σύγκλιση εκτάκτων γενικών συνελεύσεων από τους κατά τόπους συλλόγους του, μετά από σχετικό αίτημα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), για να αποφασίσουν την από κοινού δράση και κινητοποιήσεις που πρόκειται να κάνουν οι φαρμακοποιοί.

Η συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΦΣ, θα γίνει την Δευτέρα 5 Μαρτίου και σε αυτή θα επικυρωθούν οι όποιες αποφάσεις.

Πάντως την πιο σκληρή στάση απέναντι στο μνημόνιο δύο, αναμένεται να τηρήσουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής καθώς διαμηνύουν στον υπουργό Υγείας με αφορμή τη γενική συνέλευσή τους τη Δευτέρα 5 Μαρτίου: «θα λάβει την αρμόζουσα απάντηση. Ας έχει υπομονή».

Ο ΠΦΣ κατηγορεί τον υπουργό Υγείας, ότι αθέτησε τις υποσχέσεις του σχετικά με τις βελτιώσεις στο νόμο και συνεχίζει:

«Επιβάλλει την χορήγηση του φθηνότερου αντιγράφου στους ασφαλισμένους των ταμείων, αυξάνει το rebate και συγχρόνως μειώνει το αποδυναμωμένο ποσοστό κέρδους κατά 2,5% στην χονδρική.

Εκβιάζει με κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ ακόμη και όταν η κινητοποίηση αφορά άλλα ταμεία τα οποία συστηματικά δεν πληρώνουν. Δεν αποδέχτηκε τις βελτιωτικές προτάσεις μας αν και ισχυριζόταν ότι έχουμε δίκιο.»

Πάντως οι φαρμακοποιοί της Αττικής, του Πειραιά και της Αχαΐας ξεκινούν από σήμερα 1η Μαρτίου τη δική τους κινητοποίηση εξαιτίας των οφειλών ορισμένων Ταμείων. Έτσι διακόπτουν τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους τους, λόγω οφειλών.

Οι ασφαλισμένοι που θα ταλαιπωρηθούν τις επόμενες ημέρες ανήκουν στα εξής Ταμεία: ΤΑΠ ΟΤΕ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, ΗΣΑΠ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΘΗΝΩΝ.