Λυκουρέντζος: «Τώρα τρέχουμε…»! Επισπεύδονται οι περικοπές στην Υγεία

  • Iatropedia
Οδηγίες για επίσπευση όλων των μέτρων στην Υγεία που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και περιλαμβάνουν κυρίως περικοπές, έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος στα στελέχη της δημόσιας Υγείας. Τι θα πρέπει να κάνουν άμεσα;

Έλεγχο όλων των προμηθειών των νοσοκομείων, αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, συγχωνεύσεις τμημάτων και κλινικών είναι μόνο ορισμένα από τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοσθούν άμεσα για να είμαστε …τύπος και υπογραμμός στα μάτια των τροϊκανών!

Ο υπουργός Υγείας μάλιστα έδωσε αυστηρές οδηγίες στους νέους περιφερειάρχες Υγείας προκειμένου να προωθήσουν άμεσα τα μέτρα.

Στο …έργο της περιστολής δαπανών θα συμβάλουν και οι άνθρωποι του Ράιχενμπαχ που συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο του προγράμματος Υγείας εν δράση.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λυκουρέντζος: «Την περίοδο αυτή καλούμεθα να εργαστούμε σκληρά, να επιδείξουμε θάρρος και αποφασιστικότητα για να επιτύχουμε τους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής 2013-2016, αλλά και να υλοποιήσουμε δράσεις με τις οποίες θα ενισχύσουμε και θα αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας».

Βέβαια το σκληρό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει περιστολή δαπανών στα ήδη υπό κατάρρευση νοσοκομεία του ΕΣΥ που στις περισσότερες περιπτώσεις δε διαθέτουν πια ούτε υλικά αλλά ούτε και προσωπικό.

Είναι ενδεικτικό, με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, ότι μέσα σε οκτώ μήνες, από τον Φεβρουάριο έως και τον Αύγουστο 2012, έχουμε καθαρή μείωση προσωπικού κατά 2092 άτομα στο ΕΣΥ!

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν