Λυκουρέντζος προς φαρμακοποιούς: «Δεν εκβιάζομαι»!

  • Iatropedia
Μήνυμα στους φαρμακοποιούς που ξεκίνησαν ήδη στασιακά τη διακοπή της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σε διάφορες περιοχές της χώρας, έστειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Τι είπε σχετικά με τη διακοπή των δωρεάν φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ;

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας (ραδιόφωνο Αντένα) υπογράμμισε ότι κάνει κάθε προσπάθεια για την αποπληρωμή των οφειλών του φορέα σε όλους τους συνεργαζόμενους κλάδους ενώ διευκρίνισε ότι οι φαρμακοποιοί πληρώνονται κατά προτεραιότητα προκειμένου να μη στερηθούν τα φάρμακά τους οι ασθενείς.

Μάλιστα στέλνοντας μήνυμα προς τους φαρμακοποιούς οι οποίοι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου (ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας δε δίνουν φάρμακα με πίστωση), δήλωσε χαρακτηριστικά: «Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου επέδειξα εξαιρετική ευαισθησία στην εξόφληση των φαρμακοποιών, για να μη στερηθούν οι ασθενείς, οι συμπολίτες μας, τα αναγκαία φάρμακά τους. Πληρώνονται κατά προτεραιότητα και βεβαίως εξαντλούνται όλες οι δυνατότητες για να πληρωθούν οι φαρμακοποιοί και έχουν αδικηθεί προς αυτή την κατεύθυνση οι φυσιοθεραπευτές, τα διαγνωστικά κέντρα, τα κέντρα αποκατάστασης».

Και πρόσθεσε ο κ.Λυκουρέντζος: «Ως πολιτικός, ως άνθρωπος, δεν έχω εκβιάσει ποτέ και για αυτό το λόγο δεν εκβιάζομαι. Έχω στη διάθεσή μου όλα τα εργαλεία πολιτικής τα οποία έχουν ψηφιστεί και αποτελούν νόμο του κράτους και σας βεβαιώνω ότι θα τα εφαρμόσω εφεξής με αυστηρότητα και επιμέλεια».