Λέσβος: Ακόμη δύο θετικοί μετανάστες στις Μεγάλες Θέρμες

  • Γιάννα Σουλάκη
Λέσβος
Δύο ακόμη θετικά κρούσματα του ιού COVID-19 εντόπισαν οι έλεγχοι των ειδικών συνεργείων ανάμεσα σε μετανάστες στις Μεγάλες Θερμες της Λέσβου. Τα υπόλοιποι δείγματα ωστόσο από την ιχνηλάτηση ήταν αρνητικά, καθώς επίσης και ακόμη 17 σε κατοίκους, προσωπικό MKO και λιμενικούς.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στις 70 αφίξεις του Μαΐου στη Λέσβο πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι. Στα 2 θετικά κρούσματα που είχαν βρεθεί αρχικά, κατεγράφησαν δύο επιπλέον. Σύνολο κρουσμάτων 4 στους 70.

Επίσης, έγιναν 17 επιπλέον έλεγχοι, όλοι αρνητικοί. Συγκεκριμένα: σε 9 κατοίκους του χωριού Σκαλοχωρίου Λέσβου, σε 1 κάτοικο της Καλλονής, 2 κάτοικους από την Καγιανή, 1 κάτοικο Μυτιλήνης, σε 1 αλλοδαπή στέλεχος ΜΚΟ,σε 1 στρατιωτικό και 2 λιμενικούς.

 Λέσβος: Οργανωμένο σχέδιο του Ερντογάν;

Να σημειωθεί ότι οι μετανάστες βρέθηκαν στη Λέσβο από κέντρα διαμονής μεταναστών από το εσωτερικό της Τουρκίας, σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει οργανωμένο σχέδιο να μεταφέρει μετανάστες με κορωνοϊό στην Ελλάδα και την Ευρώπη εν μέσω πανδημίας.

Τα δύο πρώτα κρούσματα ανιχνεύτηκαν σε τυχαία δειγματοληψία από συνεργείο του ΕΟΔΥ, εννέα προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στην πρόχειρη δομή – «καραντίνα» των Μεγάλων Θέρμων στη Λέσβο.

Οι 51 από τους 70 που διαμένουν στη δομή, έφθασαν στο νησί την περασμένη Τετάρτη στο Καλό Λιμάνι του Σκαλοχωρίου και οι υπόλοιποι 19 την Κυριακή στα Λάψαρνα της ‘Αντισσας.

Οι τέσσερις θετικοί στον ιό ασυμπτωματικοί ασθενείς παραμένουν σε ξεχωριστή καραντίνα στη δομή των Μεγάλων Θέρμων. Αύριο από τον ΕΟΔΥ θα ελεγχθούν και οι υπόλοιποι διαμένοντες στη δομή καθώς και οι Αστυνομικοί και Λιμενικοί και όσοι άλλοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους.