Λειτουργεί κανονικά το Σικιαρίδειο Ίδρυμα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σικιαρίδειο
Με σταθερά βήματα επέστρεψε στην κανονικότητα το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, ενώ συνολικά 75 μικρά παιδιά και νέοι/νέες ΑμεΑ μεταφέρονται πλέον καθημερινά και δωρεάν από 30 περιοχές της Αττικής προς το σχολείο και τα εργαστήρια του ιστορικού Ιδρύματος του Αμαρουσίου.

Οι συντονισμένες προσπάθειες του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Περιφέρειας Αττικής και της Διοίκησης του Σικιαριδείου εξασφάλισαν την απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος με τις χρηματοδοτήσεις από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους να ξεπερνούν το 1,7 εκατ. ευρώ.

Ικανοποίηση

Την ικανοποίησή του για το νέο ξεκίνημα εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος που μαζί με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Θεόδωρο Παρασκευόπουλο, υποδέχτηκαν τους μαθητές και τις μαθήτριες στις εγκαταστάσεις του Σικιαριδείου. «Η καθημερινότητα πλέον στο Σικιαρίδειο είναι εντελώς διαφορετική» επισήμανε ο Γιώργος Καραμέρος σημειώνοντας ότι η περιφερειακή αρχή στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των ενδιαφερόμενων και η χρηματοδότηση της μεταφοράς κατέστη εφικτή με την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου ύστερα από παρέμβαση της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου».

Πρόσθεσε ότι σύντομα θα καταβληθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας ποσό 65.000 ευρώ στο πλαίσιο δράσεων του Ιδρύματος για την ένταξη ανηλίκων μεταναστών ή προσφύγων ΑμεΑ με νοητική υστέρηση στην ελληνική κοινωνία».