«Λάστιχο» οι γιατροί των Κέντρων Υγείας για να καλυφθούν κενά στο ΠΕΔΥ

  • Iatropedia
Ράβε - ξήλωνε είναι η μέθοδος που ακολουθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να καλύψει πρόχειρα τα κενά σε Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ. Έτσι, τώρα που τα Κέντρα Υγείας ανήκουν διοικητικά στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, γίνονται ανταλλαγές γιατρών για να καλυφθούν κενά στα νησιά μας τα οποία υποδέχονται ήδη τουρίστες...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι γενικοί γιατροί καλύπτουν κενά σε νοσηλευτικά ιδρύματα «όπου εκβιαστικά εφημερεύουν για πάνω από δέκα ημέρες συνεχόμενα, απλήρωτοι και σε άθλιες συνθήκες διαμονής και διατροφής». Αυτά γνωστοποιούν οι Ενώσεις γιατρών νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θεσσαλίας, προσθέτονατς ότι ταυτόχρονα υπάρχουν τραγικές ελλείψεις προσωπικού και ειδικά παιδιάτρων, μικροβιολόγων, ακτινολόγων και οδοντιάτρων, που έχουν καταστεί …είδος υπό εξαφάνιση στα Κέντρα Υγείας.

Εξάλλου, οι ελλείψεις σε υλικό, φάρμακα, αναλώσιμα και εξοπλισμό, είναι δραματικές και ό,τι υπάρχει, είναι παρωχημένο και κακής ποιότητας.

Οι Ενώσεις καταγγέλλουν ότι η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ απέκρυπτε από τους γιατρούς το γεγονός ότι βρίσκεται σε εμπλοκή και αδυναμία αποπληρωμής δεδουλευμένων από εφημερίες από τον Ιανουάριο του 2015. Όπως αναφέρουν, δεν έχει ξεκινήσει καν η εκκαθάριση των εφημεριών, για το 2015.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αποπληρωμής, των δεδουλευμένων από εφημερίες σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Οι γιατροί αναμένεται να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.