«Λαϊκό» Νοσοκομείο: Ανακοινωθέν για την επίθεση με γιαούρτι στον Θάνο Πλεύρη από αγνώστους

  • Γιάννα Σουλάκη
Πλεύρης
Ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε η η Διοίκηση του Νοσοκομείου "Λαϊκό" τα τραύματα, τα οποία υπέστη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά από επίθεση αγνώστων με γιαούρτι, σύμφωνα με καταγγελία του ιδίου.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο και τους γιατρούς που εξέτασαν τον Υπουργό Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης υπέστη -μεταξύ άλλων- διάχυτη υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος στο αριστερό του μάτι, από τη ρίψη παχύρευστου υγρού.

Συγκεκριμένα το ανακοινωθέν αναφέρει τα εξής:

«Περί την ώρα 03:20 μ.μ. προσήλθε επειγόντως στο εξωτερικό οφθαλμολογικό ιατρείο του Γ.Ν.Α ’’ΛΑÏΚΟ’’, κατά τα διάρκεια της Γενικής Εφημερίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης κατόπιν επίθεσης που δέχτηκε στο πρόσωπό του με ρίψη λευκής ρευστής ουσίας παρουσία της οικογένειάς του.

Από την οφθαλμολογική εξέταση διαπιστώθηκε έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού καθώς και στικτή απόπτωση επιθηλίου του κερατοειδούς του ιδίου οφθαλμού. Εδόθησαν οι κατάλληλες πρώτες βοήθειες και συνεστήθη θεραπευτική αγωγή και επανεξέταση. Εν συνεχεία ο Υπουργός αποχώρησε σε καλή γενική κατάσταση».

Τι συνέβη

 Το θέμα δημοσιοποίησε ο ίδιος ο Θάνος Πλεύρης στο twitter.

Όπως ανέφερε, έτρωγε με την οικογένειά του σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα το μεσημέρι της Κυριακής (30/4/23), όταν άγνωστοι «αριστεριστές», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, του επιτέθηκαν με γιαούρτι. Μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος, δεν πέτυχε μόνο τον ίδιο αλλά και τα δυο του παιδιά.

«Μόλις τώρα τρώγοντας μεσημέρι σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου θρασύδειλοι αριστεριστές μου επιτέθηκαν με γιαούρτια πετυχαίνοντας εκτός από εμένα τα δυο μου παιδιά. Αυτοί είναι στοχεύοντας εμένα πέτυχαν με γιαούρτια τα παιδιά μου. Άθλιοι», ανέφερε.

Λίγο αργότερα, σε νεότερη ανάρτησή του έγραψε:

« Τόσο άθλιοι. Μπροστά στον 8 χρόνο γιο μου, την 13 χρονη κόρη μου και την γυναίκα μου να επιτίθενται, να πετυχαίνουν εκτος από εμένα την οικογένεια μου. Αυτοί είναι»

Δείτε τι έγραψε ο Θάνος Πλεύρης στο twitter:

«Επίθεση στη δημοκρατία»

Οι πρώτες καταδικαστικές δηλώσεις έγιναν από τον υπουργό επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Άκη Σκέρτσο και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη:

«Η επίθεση από θρασύδειλα φασιστοειδή με καλυμμένα χαρακτηριστικά κατά του Θάνου Πλεύρη, της συζύγου και των μικρών παιδιών του, μέρα μεσημέρι, σε κατάστημα εστίασης στα Πετράλωνα, είναι ευθεία επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία και το δικαίωμα κάθε πολίτη να κυκλοφορεί ελεύθερος και να νιώθει ασφαλής» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός επικρατείας κ. Σκέρτσος.

Υπογραμμίζει δε ότι όσοι θεωρούν ότι υπάρχουν άβατα στις πόλεις μας που τους ανήκουν, βρίσκονται εκτός του δημοκρατικού τόξου και αποτελούν απειλή για το κράτος δικαίου.

Επιπλέον ο κ. Σκέρτσος καλεί τα κόμματα να εκφράσουν την άμεση και σκληρή καταδίκη τους «απέναντι σε τέτοια φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας από τους κάθε λογής εραστές του χάους και των άκρων».

«Οι τραμπουκισμοί και τέτοιου είδους φασιστικές ενέργειες δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στην επίθεση στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. «Ειδικά όταν στοχοποιούνται και παιδιά», προσθέτει.