Κυριάκος Θεοδοσιάδης: Ανούσιο το πόθεν έσχες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ανούσια διαδικασία, η οποία το μόνο που κάνει είναι να γιγαντώνει την ήδη υπάρχουσα γραφειοκρατία, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Κυριάκος Θεοδοσιάδης το θέμα με τις ειδοποιήσεις που λαμβάνουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι όλης της χώρας να υποβάλουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης “πόθεν έσχες”.

Μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι οι πρόεδροι και οι αντιπρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων είναι άμισθοι από τους συλλόγους τους, ενώ κανένας Φαρμακευτικός Σύλλογος δεν επιδοτείται από το ελληνικό Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες πρόεδροι και αντιπρόεδροι καλούνται να υποβάλουν δηλώσεις από τη Γ΄ Μονάδα Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Αρχής του Άρθρου 7 του Ν. 3691/08 – Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

«Είναι μια διαδικασία στο πλαίσιο κορύφωσης της γραφειοκρατίας στην οποία εμπλέκονται άνευ λόγου και ουσίας δεκάδες πρόεδροι και αντιπρόεδροι Φαρμακευτικών Συλλόγων, αφού τόσο οι πρόεδροι και οι αντιπρόεδροι, όσο και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων είναι άμισθοι από τους συλλόγους τους. Οι δε Φαρμακευτικοί Σύλλογοι δεν επιδοτούνται από το ελληνικό Δημόσιο», δηλώνει ο κ. Θεοδοσιάδης.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο, έστω και την ύστατη στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε σχετική διευκρίνιση επί του θέματος «πριν μπλέξουμε σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας. Άλλωστε τόσο οι πρόεδροι και οι αντιπρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων, όσο και όλοι οι φαρμακοποιοί στις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις τους καταγράφουν όλα τα οικονομικά τους δεδομένα».