Κύπρος: Ταυτοποιήθηκαν δύο κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά

  • Γιάννα Σουλάκη
ηπατίτιδα
Δύο παιδιά, ηλικίας 4 και 5 ετών εντοπίστηκαν με οξεία αγνώστου αιτιολογίας ηπατίτιδα, στην Κύπρο. Την ανακοίνωση έκανε το κυπριακό υπουργείο Υγείας.

Ανακοίνωση για δύο περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά στην Κύπρο, εξέδωσε το κυπριακό υπουργείο Υγείας, το οποίο δίνει συμβουλές στους γονείς για την αντιμετώπιση ύποπτων συμπτωμάτων στα παιδιά τους. Τα παιδιά έχουν ηλικία 5 και 4 ετών.  Πλέον, τα περιστατικά έχουν εντοπιστεί σε 15 χώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Τα παιδιά στην Κύπρο νόσησαν τον Νοέμβριο του 2021 και τον Μάρτιο του 2022 αντίστοιχα. Διευκρινίζεται ότι και τα περιστατικά στη Βρετανία καταμετρώνται από τον Νοέμβριο του 2021.

«Εάν οι γονείς παρατηρήσουν στα παιδιά συμπτώματα (γενικευμένη κακουχία, σκουρόχρωμα ούρα, αποχρωματισμό κοπράνων και ίκτερο, κιτρινίζον χρώμα σε δέρμα και οφθαλμούς) προτρέπονται όπως επικοινωνήσουν με τον ιατρό τους. Συστήνεται η τήρηση των μέτρων όπως υγιεινή των χεριών, αποφυγή επαφής με μύτη, μάτια, στόμα και κάλυψη της μύτης και του στόματος ή κάλυψη με το εσωτερικό μέρος του αγκώνα σε βήχα ή φτάρνισμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Υγείας.