Α. Ξανθός: Ακύρωσε τις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου – Δείτε την απόφαση

  • Γιάννα Σουλάκη
Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
"Υπουργικό πραξικόπημα από τον υπουργό Υγείας στα πρότυπα του Ερντογάν", καταγγέλλει ο Πρόεδρος και Γεν.Γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, καθώς ο Ανδρέας Ξανθός ακύρωσε τα αποτελέσματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών, με την απόφασή του να μην τις επικυρώσει.

«Πρόκειται για παράνομη απόφαση», υποστηρίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο Γιώργος Ελευθερίου, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για την ακύρωση των αρχαιρεσιών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, από τον Υπουργό Υγείας

«Φέσι επιχειρεί να φορέσει ο υπουργός Υγείας στον νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Με μία παράνομη απόφαση επιχειρεί να νοθεύσει τη βούληση του ιατρικού σώματος της χώρας, μη επικυρώνοντας τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του ΔΣ και του Α.Π.Σ.Ι. με αυθαίρετο και πραξικοπηματικό τρόπο, επιχειρώντας να αμφισβητήσει τη νόμιμη Διοίκηση του ΠΙΣ, η οποία έλαβε ποσοστό 62% στις πρόσφατες εκλογές, σε αντίθεση με την προσκείμενη προς την κυβέρνηση παράταξη που έλαβε μόλις 10%».

Δείτε το pdf της απόφασης ΕΔΩ

Η παράνομη και καταχρηστική αυτή απόφαση, σύμφωνα με τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, ελήφθη από τον υπουργό Υγείας, παρά το γεγονός ότι του απεστάλησαν όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έγγραφα για την απόδειξη της νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας, όπως λέει:

«Προφανώς ο λόγος του υπουργικού πραξικοπήματος είναι ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη βούληση του εκλογικού σώματος. Η νομίμως εκλεγείσα Διοίκηση του ΠΙΣ δηλώνει ότι θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη, προκειμένου να αποκαταστήσει τη δημοκρατία και τη νομιμότητα».

Ο ΠΙΣ καλεί τους γιατρούς της χώρας, τους Ιατρικούς Συλλόγους και τους εκλέκτορες σε ετοιμότητα προκειμένου να προασπιστούν, όπως λένε, τις δημοκρατικές αρχές και τη νομιμότητα στον τόπο μας.