Κρίσιμη συνέλευση φαρμακοποιών αύριο! Τι θα γίνει με τα φάρμακα

  • Iatropedia
Αύριο Τετάρτη 30 Μαίου θα γνωρίζουμε εάν οι φαρμακοποιοί- τουλάχιστον της Αθήνας -κάνουν δεκτή την έκκληση της κυβέρνησης για διευκόλυνση των ασφαλισμένων να λαμβάνουν με πίστωση τα φάρμακά τους.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αθήνας (ΦΣΑ) θα πραγματοποιήσει έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να καθορίσει ο κλάδος την πορεία των κινητοποιήσεών του, ενώ μέχρι αύριο τουλάχιστον οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από το φορέα.

Πάντως το υπουργείο Υγείας έχει κάνει έκκληση στον κλάδο να διακόψει την απεργία του και αναμένει την ανταπόκριση των φαρμακοποιών δεδομένης και της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αλλά και της πολιτικής αστάθειας.

Επιχείρημα του υπουργείου Υγείας να μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακα απρόσκοπτα και χωρίς οικονομική επιβάρυνση οι Έλληνες ασφαλισμένοι.

Πάντως ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ διαβεβαιώνει ότι άμεσα θα αποπληρωθούν όλες οι οφειλές του φορέα ενώ ήδη οι φαρμακοποιοί είδαν τα πρώτα χρήματα στους λογαριασμούς τους καθώς έχουν ήδη εκταμιευθεί τα πρώτα 75 εκατ. ευρώ, ενώ δρομολογούνται επόμενες πληρωμές μέχρι τις 31/05/2012 και τις 14/06/2012. Στις ημερομηνίες αυτές θα εξοφληθούν οι υποχρεώσεις των μηνών Μαρτίου και Απριλίου 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν