Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για το μέλλον των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Τι σχεδιάζουν

  • Iatropedia
Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι διεργασίες στις οποίες προχωρούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να κρατήσουν τις δουλειές τους καθώς το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ και το ΠΕΔΥ προβλέπει ξεκάθαρα απολύσεις και απομακρύνσεις. Τι θα κάνουν…

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Την τελευταία τους ζαριά φαίνεται ότι παίζουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που πλέον βρίσκονται ένα βήμα πριν την απομάκρυνσή τους από τις δουλειές τους. Απεργούν πια κοντά στους δύο μήνες ενώ αναμένεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως και τις 24 Ιανουαρίου καθώς έδωσαν παράταση.

Βέβαια τα επόμενα 24ωρα είναι καθοριστικά καθώς βρισκόμαστε λίγο πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ένα νομοσχέδιο που θα αλλάξει πλήρως το τοπίο των εργασιακών σχέσεων του κλάδου και θα περιλαμβάνει κλεισίματα ιδιωτικών ιατρείων, 24ωρες εφημερίες αλλά και αξιολογήσεις.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούν ως τελευταίο χαρτί πριν το νομοσχέδιο φθάσει στη βουλή, τη στήριξη των κομμάτων. Με κατ ιδίαν επαφές επιχειρούν να στρέψουν υπέρ τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ωστόσο αυτό δε φαίνεται να φθάνει καθώς τα δύο κόμματα της κυβέρνησης όπως φαίνεται παρά κάποιες αντιρρήσεις μάλλον θα πουν το ναι.

Το ΠΑΣΟΚ που επί της ουσίας ζητά την απόσυρση μόνο ενός άρθρου δεν προτίθεται σε αυτή τη φάση να εκφράσει άλλες διαφωνίες ειδικά για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών. Ούτως ή άλλως όμως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι επί της αρχής θα το ψηφίσουν το νομοσχέδιο καθώς έχουν ταχθεί ως παράταξη υπέρ της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Μ αυτά και μ αυτά οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα κληθούν, όπως όλα δείχνουν, να επιλέξουν τις επόμενες ημέρες εάν θα μείνουν ή θα φύγουν από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Άλλωστε και ο υπουργός Υγείας προκειμένου να μην πέσει πάνω σε νέα …βέτο όπως στην περίπτωση με το «25ευρω», κάνει εδώ και μέρες επαφές με στελέχη της ΝΔ προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα.

Εξάλλου αντιρρήσεις και διαφωνίες υπήρχαν από όλες τις πλευρές για το νομοσχέδιο ανεξάρτητα εάν δεν εκφράζονται και επισήμως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ναι μεν αλλά ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο του ΕΟΠΥΥ! Τι ζητούν να αποσυρθεί

Πανικός και γιουχαίσματα κατά Άδωνι στο “Αγία Όλγα”! Επιθέσεις από εργαζόμενους και κατοίκους. Πως αντέδρασε

Προς αναζήτηση ρευστού ο Άδωνις! Τι μέτρα ετοιμάζει για να καλυφθεί «μαύρη τρύπα»

Έρχεται κύμα γρίπης προειδοποιεί το υπ.Υγείας! Όλα τα μέτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ