Κρέμασαν τις ποδιές τους έξω από το Υπουργείο Υγείας οι καθαρίστριες

  • Γιάννα Σουλάκη
καθαρίστριες
Με κρεμασμένες ποδιές και ...φασολάδες ξεκίνησαν την επ΄ αόριστον κινητοποίησή τους έξω από το Υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους, οι καθαρίστριες του  ΨΝΑ Δρομοκαϊτειου, του Αγίου Σάββα, καθώς του «ΕΛΠΙΣ»

Οι καθαρίστριες δηλώνουν αποφασισμένες να παραμείνουν έξω από το Υπουργείο Υγείας όσο χρειαστεί και μάλιστα ανακοίνωσαν ότι θα διανυκτερεύσουν. Ζητούν την παράταση των συμβάσεων τους που λήγουν τον Αύγουστο, οπότε και θα ανακοινωθεί η απόλυσή τους.

Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα ζητούν μονιμοποίηση, ενώ όπως λένε η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημά τους για παράταση των συμβάσεων και ενιαίο διαγωνισμό ανά ΥΠΕ.

‘Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Κάθε ημέρα στη Βουλή με τροπολογίες που ψηφίζονται νύκτα η Κυβέρνηση τακτοποιεί υμετέρους. Δεν βρίσκει όμως καμία αναγκαιότητα να ρυθμίσει το μείζον πρόβλημα των καθαριστριών του Νοσοκομείου μας που λήγουν οι συμβάσεις τέλος Αυγούστου και απολύονται. Ούτε στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης με τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που τακτοποιήθηκαν δεν νοιάζονται να δώσουν λύση. Η Κυβέρνηση σιωπά. Προκηρύσσει ξεχωριστούς διαγωνισμούς ανά Νοσοκομείο για να εγκλωβίσει χιλιάδες υποψήφιους και να πουλήσει ψεύτικες προσδοκίες για προσλήψεις στο Δημόσιο».

Οι καθαρίστριες του Δρομοκαϊτειου, εργάζονται πάνω από 10 χρόνια. Αγωνίζονται από την πρώτη στιγμή, όπως λένε, για εκδίωξη των εργολάβων και την πρόσληψή τους από το Νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ για όλους τους εργολάβους νοσοκομείων του ΕΣΥ

«Κατασκήνωση» έξω από το Υπουργείο Υγείας στήνουν οι καθαρίστριες