«Κατασκήνωση» έξω από το Υπουργείο Υγείας στήνουν οι καθαρίστριες

  • Γιάννα Σουλάκη
καθαρίστριες
Σε επ'αόριστον παραμονή και με ... διανυκτερεύσεις έξω από το Υπουργείο Υγείας, προχωρούν οι καθαρίστριες πολλών δημόσιων νοσοκομείων, από την ερχόμενη Πέμπτη.

Η κινητοποίηση διαρκείας των καθαριστριών των Νοσοκομείων ΨΝΑ Δρομοκαϊτειου, Αγίου Σάββα, καθώς του «ΕΛΠΙΣ» θα ξεκινήσει με συγκέντρωση το πρωί της Πέμπτης 9.30π.μ έξω από το Υπουργείο Υγείας και θα συνεχιστεί μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

«Αγώνας διαρκείας για το δικαίωμα στην εργασία»

Οι καθαρίστριες θέλουν να πιέσουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τη λήξη των συμβάσεών τους και την κατά συνέπεια απόλυσή τους, που αναμένεται να συμβεί τον ερχόμενο Αύγουστο.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους: «Κάθε ημέρα στη Βουλή με τροπολογίες που ψηφίζονται νύκτα η Κυβέρνηση τακτοποιεί υμετέρους. Δεν βρίσκει όμως καμία αναγκαιότητα να ρυθμίσει το μείζον πρόβλημα των καθαριστριών του Νοσοκομείου μας που λήγουν οι συμβάσεις τέλος Αυγούστου και απολύονται. Ούτε στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης με τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που τακτοποιήθηκαν δεν νοιάζονται να δώσουν λύση.
Παρότι αίτημα είναι η μονιμοποίηση, ζητήσαμε επανειλημμένα από την
Κυβέρνηση την παράταση των συμβάσεων και ενιαίο διαγωνισμό ανά ΥΠΕ.
Η Κυβέρνηση σιωπά. Προκηρύσσει ξεχωριστούς διαγωνισμούς ανά
Νοσοκομείο για να εγκλωβίσει χιλιάδες υποψήφιους και να πουλήσει ψεύτικες
προσδοκίες για προσλήψεις στο Δημόσιο».

Οι καθαρίστριες του Δρομοκαίτειου, εργάζονται πάνω από 10 χρόνια. Αγωνίζονται από την πρώτη στιγμή για εκδίωξη των εργολάβων και την πρόσληψή τους από το Νοσοκομείο. Το 2014 στους αγώνες που έκαναν οι καθαρίστριες για εκδίωξη των εργολάβων για διασφάλιση της δουλειάς τους: «Μας επισκέφτηκαν πολλές φορές στην πόρτα του Δρομοκαίτειου στελέχη του Σύριζα. Να θυμίσουμε τις επισκέψεις της κα Δούρου, του κου Ξάνθου, του κου Μαντά και τους πύρινους λόγους που έβγαζαν. Τώρα λησμόνησαν το παρελθόν τους. Δεν θα δεχθούμε οι καθαρίστριές μας να απολυθούν». «Θα μείνουμε έξω από το Υπουργείο Υγείας όσο χρειασθεί. Θα διανυκτερεύσουμε έως ότου πάρουμε απαντήσεις για την διασφάλιση της δουλειάς των καθαριστριών».

Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει τις καθαρίστριες

«Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των Σωματείων Εργαζομένων και των καθαριστριών
των Νοσοκομείων ενάντια στην επαναφορά των εργολάβων», δηλώνει η ΠΟΕΔΗΝ.
Και καλεί, όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει με Στάση Εργασίας 9πμ – 12 το μεσημέρι της Πέμπτης.