Κόβουν και τις εφημερίες στα νοσοκομεία!

  • Iatropedia
Σε τραγικές καταστάσεις θα οδηγήσουν οι μειωμένες εφημερίες που εγκρίθηκαν λόγω τρόικας προειδοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ). Όπως αναφέρουν, θα κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα των ασθενών επειδή δεν θα υπάρχουν γιατροί στα νοσοκομεία.

Και τα κονδύλια είναι κατά πολύ μειωμένα καθώς αντί των απαιτούμενων 450 εκατ. ευρώ έγινε εγγραφή κονδυλίου 370 εκατ, τη στιγμή που πέρσι είχαν εγγραφεί 400 εκατ. και ήδη ήταν «ψαλιδισμένες» οι εφημερίες.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας: «Δυστυχώς η τροϊκανή κυβέρνηση Παπαδήμου και το δίδυμο Λοβέρδου- Βενιζέλου παίζουν ανενδοίαστα και προκλητικά με τις ζωές του ελληνικού λαού.

Απόδειξη οι εφημερίες που εγκρίθηκαν για το τρέχον έτος, οι οποίες σε απόλυτα μεγέθη είναι ανεπαρκέστατες και σύντομα θα οδηγήσουν σε τραγικές καταστάσεις».

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι νέες διαπραγματεύσεις προβλέπουν και περαιτέρω κούρεμα των εφημεριών.

«Σα να μην έφταναν όλα αυτά τώρα έχουμε νέο παζάρι της τρόικας με Λοβέρδο-Παπαδήμο για να μειωθούν επιπλέον κατά 50 εκατ. ευρώ οι εφημερίες και να φτάσουν στα 320 εκατ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα καταλογίσουν τον κ. Λοβέρδο φυσική αυτουργία στις εκατοντάδες θανάτων που πρόκειται να συμβούν εφεξής στις εφημερίες των νοσοκομείων της χώρας» σημειώνει ο κ.Βαρνάβας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δε θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια καθώς σκοπεύουν να τα βάλουν ακόμη και με τους διοικητές των νοσοκομείων που θα περιορίσουν τις εφημερίες.