Κουρουμπλής- Ξανθός σε επαφές με την 7η ΥΠΕ Κρήτης

  • Iatropedia
Το Σάββατο ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συναντήθηκε με φορείς αναπήρων στα γραφεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναπήρων Κρήτης. Εν συνεχεία συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας παρουσία και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, με τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ , τον Περιφερειάρχη Κρήτης ,το Δήμαρχο Μαλεβιζίου και τους Εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το απόγευμα ο κ. Κουρουμπλής παρέστη στα εγκαίνια του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

To αντικείμενο της συνάντησης εργασίας επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή του Δήμου Ηρακλείου -Μαλεβιζίου και στην παρουσίαση της προόδου του σχετικού σχεδίου στους αντίστοιχους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμο Ηρακλείου, Δήμο Μαλεβιζίου).

Το αρχικό σχέδιο, το οποίο αποτελεί μελέτη της 7ης ΥΠΕ συντάχθηκε βάσει των γεωγραφικών και δημογραφικών δεδομένων του κάθε Δήμου συναρτήσει των ιδιαιτεροτήτων και των ιδιομορφιών κάθε περιοχής. Στόχος της 7ης ΥΠΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, αποτελεί η ανάπτυξη ιατρείων γειτονιάς, αρχικά στους δήμους Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, τα οποία θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση των δύο νοσοκομείων του Ηρακλείου.

Η επίσκεψη της ηγεσίας του ΥΥΚΑ στην Κρήτη θα ολοκληρωθεί σήμερα.