Κουρουμπλής στην Ικαρία Μπασκόζος στην Λακωνία

  • Iatropedia
Προγραμματισμένη επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ικαρίας πραγματοποίησε χθες μεσημέρι ο υπουργός Υγείας,Παναγιώτης Κουρουμπλής αλλά το απόγευμα αναγκάστηκε να επιστρέψει εσπευσμένα στην Αθήνα λόγω των προβλημάτων με τις πυρκαγιές. Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας έφευγε για Λακωνία ώστε να συντονίσει το έργο των Αρχών για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των πληγέντων από τις πυρκαγιές...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ικαρίας και εκπροσώπους των εργαζομένων, ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στις προσλήψεις προσωπικού τόνισε ότι έχει ήδη εγκριθεί και προχωρά η τοποθέτηση 2 μόνιμων γιατρών και ότι δόθηκε παράταση στη θητεία 2 επικουρικών, ενώ προχωρά και η τοποθέτηση δύο επιπλέον επικουρικών ιατρών.

Ο υπουργός έκανε γνωστό εξάλλου ότι εγκρίθηκε ποσό ύψους 115.000 ευρώ για το Γ.Ν. Ικαρίας το οποίο θα διατεθεί για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, γεγονός το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά στη λειτουργία του νοσοκομειακού ιδρύματος.

Εν συνεχεία συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, ενώ ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι εξετάζεται παράλληλα η προμήθεια αξονικού τομογράφου μέσω ΕΣΠΑ.

Ιωάννης Μπασκόζος στην Νεάπολη Λακωνίας

Με την εκκένωση του Κέντρου Υγείας της Νεάπολη σε εξέλιξη, και τους ασθενείς να διακομίζονται στο νοσοκομείο των Μολάων, ξεκίνησε για την Νεάπολη Λακωνίας, με εντολή του πρωθυπουργού, ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Ι. Μπασκόζος και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών ,Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση στην περιοχή και να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια.