Κούρεμα στις δωρεάν επισκέψεις στον ΕΟΠΥΥ! Συμβάσεις και για όσους αποχώρησαν από το ΠΕΔΥ

  • Iatropedia
Για τρεις μήνες παρατείνονται τελικά οι συμβάσεις που έχουν ιδιώτες γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, ρύθμιση που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που ψηφίστηκε στη Βουλή. Ταυτόχρονα ξεκίνησαν τα ...παζάρια για τις νέες συμβάσεις

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Για άλλους τρεις μήνες θα έχουν στη διάθεσή τους τους περίπου 4400 ιδιώτες γιατρούς οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε ενσωματώθηκε διάταξη για την παράταση των συμβάσεών τους έως το τέλος Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι από την 1η Απριλίου οι συμβεβλημένοι ιατροί των οποίων οι συμβάσεις παρατείνονται μέχρι 30.6.2014 θα επανέλθουν στις 200 επισκέψεις το μήνα, καθώς επίσης και ότι οι νέες συμβάσεις που θα υπογραφούν με τους ιατρούς που επέλεξαν να μην ενταχθούν στο ΠΕΔΥ, θα αφορούν αρχικά 200 επισκέψεις το μήνα.

Η ηγεσία του υπουργείου υγείας προχώρησε στη συγκεκριμένη ρύθμιση δεδομένου ότι τα πολυιατρεία στο ΠΕΔΥ παραμένουν ακόμη στα …σπάργανα και ελάχιστους ασφαλισμένους μπορούν να εξυπηρετήσουν και αυτούς όπως φαίνεται μόνο για συνταγογράφηση.

Στο διάστημα των τριών μηνών θα συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις του υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τους γιατρούς, ώστε μετά τη λήξη τριμήνου να υπογραφούν νέες συμβάσεις με άλλους όρους στον ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα προωθείται άμεσα, μετά από σχετική απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, κοινή υπουργική απόφαση για την ένταξη στο δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ όλων των ιατρών που επέλεξαν να μην ενταχθούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), όπως είχε δεσμευθεί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Αγκάθι στις συζητήσεις παραμένει το θέμα της αποζημίωσης των ιατρικών επισκέψεων καθώς σήμερα όλοι οι ιδιώτες γιατροί αμείβονται με το ίδιο ποσό που φορολογημένο δεν ξεπερνά τα 6,5 ευρώ.

Πάντως πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να υιοθετήσει ένα νέο σύστημα για την πληρωμή των ιδιωτών γιατρών που θα γίνεται κατά πράξη και περίπτωση.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια των συζητήσεων είναι πιθανό να διαφοροποιηθούν οι αποζημιώσεις καθώς οι διαπραγματεύσεις όπως φαίνεται είναι σκληρές και περιλαμβάνουν …παζάρια κάθε λογής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανοικτά αλλά χωρίς εφημερίες τα φαρμακεία! Οι…φραγκόκοτες και οι γαλάζιες ταυτότητες των φαρμακοποιών

Σε διαθεσιμότητα από 9 Απριλίου οι οδηγοί των νοσοκομείων! Τι είπε ο Άδωνις στους εργαζομένους

Φαρμακοποιοί «ράμπο» κατά της αναμονής στα φαρμακεία! Δείτε τις ομάδες υποστήριξης της απεργίας

Το μεγάλο κούρεμα της Υγείας! Τι δείχνουν τα στατιστικά για τις δαπάνες στα χρόνια των μνημονίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν