Κορωνοϊός: Το πρώτο κρούσμα του ιού στην Κρήτη – Παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Σαρανταπεντάχρονος άνδρας από το Ηράκλειο της Κρήτης βρέθηκε θετικός στη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός. Ο 45χρονος λογιστής είχε επισκεφθεί τη ΔΟΥ Ηρακλείου, γεγονός το οποίο κήρυξε σε συναγερμό την υπηρεσία και έθεσε σε καραντίνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ κι άλλα άτομα από την περιοχή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών του 45χρονου Ηρακλειώτη που βρέθηκε θετικός στη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός το βράδυ της Τετάρτης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει προσβάλει και άλλα άτομα,τόσο από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον αλλά και με άτομα τα οποία ήρθε σε επαφή.

Ο ασθενής μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το γιατρό του επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και αφού ελήφθη το δείγμα στη συνέχεια μετέβη στο σπίτι του όπου και παραμένει για τις επόμενες 15 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο ασθενής είναι πολύ καλά στην υγεία, του, απύρετος με βήχα και σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών του ΠαΓΝΗ θα παραμείνει σε καραντίνα ακολουθώντας τις οδηγίες που του έχουν δώσει.

Ο45χρονος είχε πρόσφατα επισκεφθεί την Αθήνα και την Ακρόπολη στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής. Σε όσους βρέθηκαν με τον 45χρονο σε απόσταση ενός μέτρου για περισσότερο από 15 λεπτά έχουν δοθεί οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Κορωνοϊός στην Κρήτη: Έκλεισε η ΔΟΥ Ηρακλείου

Αναστάτωση επικράτησε λίγο μετά τις 10 το πρωί στα γραφεία της ΔΟΥ Ηρακλείου καθώς οι υπάλληλοι παρακαλούσαν τον κόσμο να μην προσέλθει εντός του κτιρίου για λόγους ασφαλείας. Ο 45χρονος Ηρακλειώτης που έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό είχε επισκεφθεί τις υπηρεσίες του ιδρύματος τις προηγούμενες ημέρες λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost το προσωπικό προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ προκειμένου να τους δώσουν οδηγίες για το πως θα κινηθούν, ωστόσο οι γραμμές είναι κατειλημμένες. Οι πόρτες για προληπτικούς λόγους έκλεισαν προκειμένου να προστατευτούν οι πολίτες. Χωρίς καμία διαμαρτυρία απλοί πολίτες και φοροτεχνικοί μόλις ενημερώθηκαν για το περιστατικό αποχώρησαν.

Ίδια κατάσταση επικράτησε και στον ΟΑΕΔ, τα οποία έκλεισαν επίσης, καθώς η υπηρεσία στεγάζεται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα.  Οι υπάλληλοι ενημέρωσαν το κοινό ,το οποίο αμέσως αποχώρησε ενώ με βάση τις οδηγίες οι δύο υπηρεσίες αναμένεται να απολυμανθούν.