Κορονοϊός: Τι έδειξαν οι νέοι έλεγχοι του ΕΟΔΥ στις Σέρρες σε 302 rapid τεστ

  • Γιάννα Σουλάκη
Σε υψηλά ποσοστά εντοπίστηκαν θετικά δείγματα στις Σέρρες, σε ελέγχους που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ και Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) ανάμεσα στους κατοίκους της πόλης.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πόλη των Σερρών.

Πραγματοποιήθηκαν 302 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθησαν δεκατέσσερα (14) θετικά δείγματα που αφορούν σε Έλληνες (8 άνδρες και 6 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 32 έτη.

Συγκριτικά με αντίστοιχα τεστ που έγιναν σήμερα στην Αττική από τον ΕΟΔΥ, οι Σέρρες εμφανίζουν περισσότερα θετικά περιστατικά σε τυχαίο δείγμα πληθυσμού. Συγκεκριμένα, σε 1.000 rapid τεστ που έγιναν σήμερα στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης θετικά βρέθηκαν 8 δείγματα. Πρόκειται για έλληνες πολίτες και συγκεκριμένα 6 άνδρες και 2 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 29 χρόνια.

Να σημειωθεί ότι μόλις χθες οι Σέρρες, μαζί με τη Θεσσαλονίκη, τη Βοιωτία και τη Λάρισα ανέβηκαν ένα επίπεδο στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας της χώρας και χαρακτηρίστηκαν από «κίτρινες» σε «προτοκαλί». Το προτελευταίο επίπεδο (3) πριν από το τοπικό lockdown στο οποίο βρίσκονται πλέον οι Σέρρες είναι αυτό της «Αυξημένης Επιτήρησης».

Δείτε επίσης: Νέα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα: Σε lockdown η Καστοριά – Ποιες άλλες περιοχές κινδυνεύουν