Κορωνοϊός: Θετικοί στον κορωνοϊό 3 εργαζόμενοι του «Αγία Όλγα»

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Αναβρασμός επικρατεί και στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Πατησίων "η Αγία Όλγα", στο οποίο σήμερα αποδείχθηκε ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό τρεις εργαζόμενοι. Το προσωπικό του νοσοκομείου ζητά από τη Διοίκηση να λάβει άμεσα μέτρα.

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και το νοσοκομείο «Αγία Όλγα». Τρεις εργαζόμενοι του νοσοκομείου αποδείχθηκε από τις εργαστηριακές εξετάσεις ότι νοσούν από τη νόσο COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός: Θετικός στη νόσο ο Διοικητής του Γεννηματάς – Ακόμη 6 ασθενείς διοικητικοί υπάλληλοι

Συγκεκριμένα, νοσούν ένας διοικητικός υπάλληλος, ένας γιατρός ΜΕΘ και μια νοσηλεύτρια. Στο νοσοκομείο τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό για 7 ημέρες, ακόμη 10 εργαζόμενοι από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας, νοσούν 48 γιατροί νοσηλευτές, γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ ακόμη 300 βρίσκονται σε καραντίνα, ως ύποπτα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο Διοικητής του «Γ. Γεννηματάς» – Ακόμη 6 νοσούν

Θετικά στον κορωνοϊό 7 άτομα – κυρίως μέλη της Διοίκησης, αλλά και νοσηλευτές – στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Σε συναγερμό το νοσοκομείο, ενώ είναι άγνωστο ακόμα πόσα άτομα θα μπουν σε προληπτική καραντίνα από το προσωπικό.

Τα γραφεία της Διοίκηση έκλεισαν για απολύμανση, ενώ παράλληλα έχει αρχίσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των εργαζομένων, ώστε να απομονωθούν έγκαιρα και άλλα τυχόν κρούσματα του ιού.

Αν και τις τελευταίες ημέρες είναι απανωτά τα κρούσματα του ιού σε δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς της νόσου, ο καθηγητής παθολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, εμφανίζεται ψύχραιμος. Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων κατά την χθεσινή ενημέρωση δήλωσε ότι είναι αναμενόμενο.

Να σημειωθεί ότι η «καραντίνα» στους υγειονομικούς -εάν υπάρχει υποψία έκθεσης στον ιό- είναι 7 ημέρες και όχι 14, καθώς εάν λείψουν πολλοί οι εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία, υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, σε εποχές που οι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στα πόστα τους.

Ο κ. Τσιόδρας, δήλωσε σχετικά:

«Ο λόγος για τον οποίο σε αυτούς τους συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με ένα κρούσμα, δίνεται η οδηγία των 7 ημέρων, είναι ότι σε 7 ημέρες περίπου οι περισσότεροι θα εκδηλώσουν συμπτώματα. Και κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει αυτή η διαφορά και η διαφοροποίηση των 7 ημερών από τις 14 ημέρες σε αυτούς, για να μην αδυνατίσει σημαντικά το σύστημα υγείας».