Κορωνοϊός: Θετικό κρούσμα στη Βόρεια Εύβοια, ανακοίνωσε η Περιφέρεια

  • Ρούλα Τσουλέα
Ψυχιατρική Κλινική
Πρόκειται για 48χρονο άνδρα, ο οποίος μετέβη το πρωί της Παρασκευής 6 Μαρτίου στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Ήταν στην ομάδα των ταξιδιωτών στους Αγίους Τόπους.

Έναν άνδρα ηλικίας 48 ετών στη Βόρεια Εύβοια μόλυνε ο νέος κορονοϊός Covid-19. Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια, ο άνδρας δεν είχε συμπτώματα, αλλά μετέβη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας επειδή ανήκε στην ίδια ομάδα των ταξιδιωτών που επέστρεψαν μολυσμένοι από τους Αγίους Τόπους.

Οι γιατροί του νοσοκομείου έλαβαν δείγματα τα οποία έστειλαν για έλεγχο στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. Αργά τη νύχτα τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ότι ο κορωνοϊός έχει όντως προσβάλλει και αυτόν τον άνδρα. Ο 48χρονος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ ο ΕΟΔΥ έχει αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών του.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, ο 48χρονος είναι κάτοικος του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού. Όπως αναφέρει η Περιφέρεια «οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν ήδη μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη ιχνηλάτηση των επαφών του φορέα. Ο φορέας και τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, έχουν τεθεί σε παραμονή κατ’ οίκον».

Και συνεχίζει: «Η Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και όλους τους συναρμόδιους φορείς, ούτως ώστε να ακολουθηθεί η άμεση και ορθή εκτέλεση όλων των προβλεπόμενων ενεργειών».

 

Με πληροφορίες από newsit.gr