Κορονοϊός: Τέσσερις θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες τα ξημερώματα

  • Γιάννα Σουλάκη
Ο κορονοϊός οδήγησε στο θάνατο τα ξημερώματα τρεις γυναίκες κι έναν άνδρα. Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τον εντοπισμό κρουσμάτων σε γηροκομεία.

Ανεβαίνει ο κατάλογος των κρουσμάτων από τον κορονοϊό στη χώρα μας. Το πρωί άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι οδηγήθηκαν στο θάνατο τα ξημερώματα. Οι θάνατοι στη χώρα έχουν φτάσει πλέον τους 279.

Τα τελευταία θύματα της Covid-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός, είναι μια 94χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν από το τέλος Ιουλίου στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, μια 74χρονη που νοσηλευόταν στην Εντατική του ΑΧΕΠΑ κι ένας 86χρονος που βρισκόταν στην Εντατική του Ευαγγελισμού. Το τελευταίο, χρονικά, θύμα ήταν, όπως έγινε γνωστό, μια γυναίκα 100 ετών που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ. Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, για ακόμη ένα θύμα από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Και οι τέσσερις ηλικιωμένοι, όλοι με υποκείμενα νοσήματα, κατέληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το βράδυ της Τετάρτης (02.09.2020) είχε πεθάνει, στο ΑΧΕΠΑ, ένας 81χρονος άνδρας. Ήταν κι εκείνος τρόφιμος στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Μέχρι σήμερα, από τα δυο γηροκομεία στη Θεσσαλονίκη έχουν χάσει τη ζωή τους 24 ηλικιωμένοι, εκ των οποίων οι 23 από τη δομή στο Ασβεστοχώρι.